Skär äpplena i små bitar och lägg i en skål, blanda ner lite kanelpulver och rör om. Pulpen kan man sedan torka och spara, å vips så har man mandelmjöl
Spola av äpplena med ljummet vatten och torka dem. Stick in blompinnarna i äpplena. Ta bort kastrullen från värmen och doppa äpplena i sockerblandningen
Jag använde matberedaren till att hyvla, riva och skära allt som torkades förutom äpple då jag använde en sån där billig manuell sak som skivar äpplena i snygga skivor eftersom de är för stora för matberedaren
Börja med att ta bort stjälken, tvätta och torkaäpplena och stick ner en pinne i mitten av varje äpple (jag har använt små pinnar som man får från McDonalds att röra om i kaffet med
(Najni räknar kallt med att lördagens svampfynd i de skånska skogarna ingalunda var en engångsföreteelse, och skulle så ändå råka bli fallet är jag i full färd med att torka återstoden av gårdagens skörd, för att kunna njuta av egenplockad svamp hela långa vintern)