Jag har förändrat receptet lite under åren, bytt ut lite av mjölet mot havregryn det vita sockret är bytt mot råsocker och så har jag lagt till mandelmassa och kanel
Riv mandelmassan och blanda med ägg och mjölk. ÄPPLEPAJ MED MANDLEMASSA 8-12 bitar PAJSKAL125 g smör3,5 dl vetemjöl0,5 dl florsocker1 äggFYLLNING 4 svenska äpplen200 g mandelmassa1 dl mjölk3 ägg3 msk muscavadosocker eller råsockerUgnsvärme. 200 g mandelmassa
* Vispa ihop mjölk, creme fraiche, ä'gg och grovriven mandelmassa. 75-100 g mandelmassa. * Smält smöret, rör ner mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker
De som har en kall mörk källare kan förvara i lådor med tidningspapper runt varje äpple men för de flesta av oss så gäller det att äta här och nu och sedan hitta nya möjligheter förutom att göra äpplemos (som väl de flesta av oss också gjort och fått med oss i modersmjölken) och äpplepaj, äpplekaka mm
Riv mandelmassan och blanda med marsán- eller vaniljkräm. 125-150 g riven mandelmassa. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke eller en matberedare och kör till en deg