Ärtor kryddor recept

Bönor, Ärtor & Linser

Bönor, Ärtor & Linser

Kikärtor- kommer ursprungligen från gamla Mesopotamien, men odlas numera i Medelhavsländerna. Smaksätt gärna med starka kryddor såsom chili och vitlök
Stuvade Ärtor & Morötter

Stuvade Ärtor & Morötter

Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
Stuvade ärtor och morötter

Stuvade ärtor och morötter

2 burkar ärter och morötter. 2-3 dl mjölk. 2 dl spad från burkarna. 2 msk smör. 2½-3 msk vetemjöl. Salt och en lite vitpeppar

Ärtor och Pannkakor

Slå i Soldatens i en liten gryta, med vattnet enl. receptet på burken. krydda med timjan, rör om med jämna mellanrum
Linsgryta med Broccoli, Ärtor och Tahini

Linsgryta med Broccoli, Ärtor och Tahini

Här kombineras röda linser med broccoli, ärtor och kryddor som gurkmeja, ingefära och spiskummin. Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Pasta, rökt lax & ärtor

Pasta, rökt lax & ärtor

En påse ärtor är alltid bra att ha i frysen och den laktosfria grädden har förutom sin goda smak och mildhet mot magen den fördelen att den håller länge
Kyckling Alfredo med gröna ärtor

Kyckling Alfredo med gröna ärtor

Blev lite torrt men vi gillar ärtor. Kyckling Alfredo med gröna ärtor (4 portioner)350 gram spagetti250 gram gröna ärtor1 msk smör1 vitlöksklyfta1 msk vetemjöl3 dl gräddmjölk1 dl vatten1 kycklingbuljongtärning600 gram kycklinginnerfilé0,75 tsk saltSvartpeppar50 gram parmesanGör så här. Koka spagettin och låt ärtorna koka med de sista 2 minuterna. 250 gram gröna ärtor
Wallenbergare med brynt smör och ärtor

Wallenbergare med brynt smör och ärtor

Servera Wallenbergarna med mos, ärtor och rårörda lingon. 10,5 tsk épice riche (fyra kryddor). 12 dl gröna ärtor. 1600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen salt 500 g grädde, iskall 4 äggulor, iskalla 0,5 tsk épice riche (fyra kryddor) 3 dl bröd, dagsgammalt, rivet 100 g smör 2 dl gröna ärtor. Bryn 100 g smör, när det börjar dofta nötter och blir mörkare, ta av från värmen och vänd ner ärtorna