Vill du göra soppan ännu mer exklusiv så avslutar du tillagningen med liten skvätt champagne. Namnet på soppan kan då bytas från grön ärtsoppa till creme ninon
en enkel och rak soppa på gröna ärtor passeras och toppas med champagne och lättvispad grädde. Jag hade inte mycket grädde och noll enheter champagne hemma men tänkte att man kommer långt med en mustig buljong
Till allt detta drack han självklart champagne. Och ärtsoppa, som också äts under fettisdagen, som om inte det skulle vara nog med att en kung dött av hetvägg så har också en annan Svensk Kung, Erik XIV dött av förgiftad ärtsoppa
Den härliga smaken av pilgrimsmussla som ligger i sitt skal med en härlig grön ärtsoppa, precis lagom stekta lammracks och en härligt efterrätt med kakor
Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom
Creme Ninon är det fina namnet på grön ärtsoppa som kan avnjutas både kall och varm. Har man en skvätt champagne kan man hälla i det precis innan servering så att soppan blir lite bubblig
Vi börjar nog med en Crème Ninon – ärtsoppa, skulle man vanvördigt kunna säga. Vi är av den bestämda uppfattningen att nyårschampagnen ska drickas i början av kvällen då man ännu är i stånd att uppskatta den efter förtjänst…
Crème Ninon är rätt enkelt att göra själv, har tidigare skrivit om denna gröna ärtsoppa med vispad grädde och en skvätt champagne, receptet finner du här