½ kruka färsk mynta. Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Första gången jag kokat ärtsoppa. ärtsoppa. Första gången jag kokat ärtsoppa. ärtsoppa. 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan). 2 tsk torkad timjan eller mejram eller en kvist färsk timjan ( jag hade timjan)
Mät upp vatten i en kastrull och lägg i avrunna ärter, lök, fläsk, purjolök och färsk timjan. Vispa upp ärtsoppan med en ballongvisp för att få bort skalbitar
Till 2 personer (eller 4 förrätter)2 dl gröna ärtor1/2 gul lök25 g smör1 msk mjöl2,5 dl grönsaksbuljong1,5 dl grädde75 g fetaost100 g färska räkorGör såhär. 100 g färska räkor
600 g färska eller frysta ärtor. 1/2 dl färsk mynta. Häll i ärtorna, sänk värmen och låt puttra tills de mjuknat, cirka 5 minuter för färska ärtor och 2 minuter för frysta. 600 g färska eller frysta ärtor. 1/2 dl färsk mynta