Invigde den faktiskt med en ärtsoppa, det är fantastiskt gott och jag minns att vi brukade ha det som en fast rätt på Torsdagar när jag var liten och om man åt upp ärtsoppan vankades det pannkaka efteråt
Den sista veckan har varit väldigt kall och vad är då inte bättre att värma sig med än ärtsoppa. Ett gott tips är mitt goda surdegsknäcke eller varför inte ett glutenfritt förknäcke som du svänger ihop på nolltid
Broccolisoppa och våfflor istället för ärtsoppa och pannkaka. Det innehåller väldigt lite gluten och hellre de än de raffinerade glutenfria knäckebröden som finns tänker vi
Om jag ska spekulera i vad det kan bero på så kommer jag fram till att kakor och tårta förra söndagen kan ha en viss inverkan, ärtsoppa, restaurangmat och färdiga rätter likaså
Självklart så åt vi ju pannkakor också, men det fickbli lite senare på kvällen, man brukar äta såmycket soppa så man bli proppmättReceptet på mina glutenfria pannkakorhittar du här
Glutenfri, färdig vegetarisk ärtsoppa. Jag vet, ärtsoppa är ju inte svårt att koka själv, min mamma gör den bästa och jag provade själv en gång men misslyckades, sen dess har det bara blivit en vana att köpa färdig
Många förknippar ärtsoppa med trista "korvar" från affären som man värmer upp, eller med skolkökets variant, båda tillsatsstinna smaklösa varianter av denna rätt som faktiskt kan vara mycket god i rätt tappning
3 dl glutenfri fin mjölmix. Blanda mjölmixen och saltet med 3dl mjölk till en klimpfri smet. Blanda ner resten av mjölken, ägget och det smälta smöret och blanda runt