Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grön ärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Receptet till det nybakta brödet hittar ni här. (Om du kokar ärtorna för länge kommer de få en tråkigare färg) Mixa soppan helt slät med en stavmixer eller i en blender
Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och ev. Gör så här. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs potatisen sakta i 5 minuter utan att den tar färg
Bilden har jag lånat av recept. Mixa soppan med en stavmixer tills den blir slät. Grön ärtsoppa med knaperstekt bacon och pepparrotsgucka600 g frysta ärtor1 hackad gul lök1 l vatten1 dl vitt vin2 grönsaksbuljongtärningar1 msk torkad timjan1 dl grädde1 paket bacon1 dl kesella1 msk riven pepparrotKoka upp vin, vatten och buljongtärningar
Recept. Mixa soppan slät med en stavmixer och. 1. Soppa. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stor kastrull och fräs löken utan att den tar färg
Slå upp ärtsoppan och servera med det skivade fläsket och en god senap till. Tillsätt resten av mjölet och rör smeten helt slät, späd med mjölken, häll i salt och socker
Recept. Mixa soppan slät med en stavmixer och. 1. Soppa. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stor kastrull och fräs löken utan att den tar färg