Koka upp vatten, salt och ättika i en stor och vid kastrull. Pocherade ägg. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
ättika. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
en skvätt ättika eller vinäger. Silly me, så det fick bli blev pocherat ägg istället den kvällen. Häll i en skvätt ättika eller vitvinsvinäger och låt sjuda – inte koka
Stäng av plattan när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Pocherade ägg. Att göra pocherade ägg är lite kul, för egentligen är det inte svårt alls, men många blir ofta imponerade av det
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Koka upp vattnet i en vid kastrull och tillsätt ättikan och saltet. den svartrökta skinkan och kvarvarande potatissallad förvandlades enkelt till en liten söndagsbrunch tillsammans med ett rostat bröd med ett lättpocherat ägg
Ingen ättika, inga virvlar, men har man färska ägg som håller ihop så blir de lika fina för det - och det är ju svårt att få färskare än att de kommer direkt från hönsgården