Ättika ägg recept

Ägg royale

Ägg royale

Koka upp vatten och ättika. Knäck äggen i en bunke. Gör en virvel i vattnet och lägg i äggen. Ättikan gör att äggen drar ihop sig

Ägg Benedict

Koka upp vatten, salt och ättika i en stor och vid kastrull. Pocherade ägg. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
Ägg benedict med lax

Ägg benedict med lax

Spreja varje bit med vatten, gärna i blomspruta på bägge sidor och vänd dem i polentagryn. Pocherade ägg
Pocherat ägg – recept

Pocherat ägg – recept

Blanda ättikan och vattnet. Knäck i äggen med jämna mellanrum i ättikslagen. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem i isvattnet
Ägg benedict

Ägg benedict

Utmaningen består i att för första gången pochera ägg. Blanda äggulor, citron, vin och vatten i en kastrull
Pocherade ägg

Pocherade ägg

Tillsätt ättika och salt. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Sänk koppen till vattenytan och låt ägget försiktigt glida ner i vatten
POCHERAT ÄGG MED HOLLANDAISESÅS

POCHERAT ÄGG MED HOLLANDAISESÅS

Koka upp vatten i en stor kastrull tillsamman med ättika och salt. Kan meddela att de bägge även funkar bra till frukost
Pocherat ägg med stekta kantareller

Pocherat ägg med stekta kantareller

ättika. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Ägg Benedict

Ägg Benedict

Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda. Pochera ägg. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Ta upp ägget med en hålslev och lägg det att rinna av
Ägg benedict

Ägg benedict

Vispa ihop äggulor, vatten, worcestershiresås och citronsaft i en liten kastrull. Häll snabbt i äggen mot kanten av kastrullen
Pocherade ägg.

Pocherade ägg.

Stäng av plattan när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Pocherade ägg. Att göra pocherade ägg är lite kul, för egentligen är det inte svårt alls, men många blir ofta imponerade av det
Pocherat ägg med lutfisk, potatis och brynt smörhollandaise

Pocherat ägg med lutfisk, potatis och brynt smörhollandaise

Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Poscherade ägg

Poscherade ägg

Det som behövs är ägg, ättika, vatten och salt. Testade att göra poscherade ägg för första gången idag, det blev bra men inte helt lyckat
Pocherat ägg på rostat bröd

Pocherat ägg på rostat bröd

Koka upp vattnet i en vid kastrull och tillsätt ättikan och saltet. den svartrökta skinkan och kvarvarande potatissallad förvandlades enkelt till en liten söndagsbrunch tillsammans med ett rostat bröd med ett lättpocherat ägg
Äggande fredagsmål

Äggande fredagsmål

Ingen ättika, inga virvlar, men har man färska ägg som håller ihop så blir de lika fina för det - och det är ju svårt att få färskare än att de kommer direkt från hönsgården