Ättika fisk recept

En ful fisk till middag - inkokt stenbit

I går förenade jag nytta med nöje och tog en långpromenad till Limhamns Fiskrökeri. Det  var ju tisdag och många fiskdiskar var fyllda med nyfångad fisk
7 sorters fisk till julbordet

7 sorters fisk till julbordet

I våra östliga grannländer används inte alls socker i sån mängd som i våra svenska inläggningar, saltet och ättikan konserverar ännu bättre vilket gör att hållbarheten blir längre
Kokt torskrygg med äggsås

Kokt torskrygg med äggsås

Kokvattnet till fisken består av en del socker, en del salt och en del ättika. Koka upp vatten, socker, salt och ättika i en gryta
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Blanda vatten, ättika, socker och kryddor. Fortsätt med nästa lager fisk och så vidare. 2-2½ dl ättika. Tina strömmingen i kylskåpet under natten
Förrätt och varmrätt från havet

Förrätt och varmrätt från havet

Naturligtvis passar den finfint att njuta av även om man inte har semester, dock bör man gilla är skaldjur och fisk annars kan det bli lite problem
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Servera till kött eller fisk
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Eller hackad dill om den är till fisk
Detox-dax

Detox-dax

Undvik margarin, soja, dressing, ketchup, saltgurka, vinäger, ättika. Vitt kött såsom fågel och vildfångad fisk
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Sedan är det dags att steka fisken. När både fisken och lagen har svalnat lägger du dem tillsammans i en burk, varvar med fint skivad rödlök och sluter burken med ett lock
Dagens recepttips - Inkokt lax

Dagens recepttips - Inkokt lax

Gillar man fisk, och då lax i synnerhet, så borde man älska det här. remouladsås, romsås eller någon annan god fisksås
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Jag tycker att Äppelcidervinägern ger rödlöken en djupare och rundare smak och samtidigt kan jag även använda mindre socker, då äppelcidervinäger är naturligt mildare och sötare i smaken än vanlig ättika
Syltgurka

Syltgurka

Koka en lag av ättika, vatten och socker. 7 1/2 dl ättika. Skala gurkorna, klyv på längen och dela mitt itu
Citron- och apelsinsill

Citron- och apelsinsill

Koka upp vattnet tillsammans med socker, ättika, rosépeppar och citron- och apelsinskalet till en lag
Rimmad torsk skaldjurssmör

Rimmad torsk skaldjurssmör

Blanda vatten, ättika, vin, kummin. Det hela köptes i vanlig ordning in på Ek Fisk, Västra Torget Jönköping
Mickes citron- och dillsill

Mickes citron- och dillsill

Fisk/skaldjur,. Koka en 1-2-3 lag till sillen (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar vatten) om du inte använder 5-minuterssill