Blanda vatten, socker, ättika, salt och peppar i en bunke. Inlagd gurka, eller ättiksgurka som det också kallas, är en av de ätbara saker som för mig har egenskapen till att associera till andra saker i livet
Blanda ättika, socker, vatten, vitpeppar och salt till en lag och häll över gurkskivorna. Skölj och skiva gurkan med osthyvel eller liknande och lägg skivorna i en djup tallrik
Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk
Tillsätt senapsfrön, ättikssprit, socker, vatten, kryddpeppar, vitpeppar och lagerblad. Varva lag, lök, senapsfrön och gurka i väl rengjorda glasburkar och sätt på lock
Det var lite pyssel innan jag kunde skruva på locken på gurkburkarna, men slutresultatet blev krispiga, jättegoda gurkor, med lagom smak av ättika, salt och socker
Strax innan lagen kokar upp, lägg i grovt skivad gurka, paprika, lök eller vad du vill. 1 dl ättika till 6 dl vatten och 2 dl socker. 1 dl ättika. 2 dl socker