Koka upp vatten i en stor kastrull tillsamman med ättika och salt. Men det pocheradeägget kan man trycka lite försiktigt på, för att känna av innandömet
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägglägger sig gulan som i en ficka
ättika. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
en skvätt ättika eller vinäger. Silly me, så det fick bli blev pocherat ägg istället den kvällen. Häll i en skvätt ättika eller vitvinsvinäger och låt sjuda – inte koka
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocherat ägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Knäck ett ägg i ett glas eller en lite skål, sjud vatten i en kastrull med några msk ättika. Jag har faktiskt testat att göra en annan sak också jag tänkt på läääääääänge men det kommer i ett annat inlägg
Koka upp vatten och tillsätt ättika och en nypa salt. I kylskåpet fanns bacon, mozzarella, ägg och diverse grönt som Martin svängde ihop till den här matiga salladen till lunch