Vitkålen försvinner inte av sig själv så vi lagar lite mer mat med vitkål. Strimla sockerärtorna fint på längden, strimla purjolöken, moroten och vitkålen
Skiva vitkålen tunt. Ta ej med roten på vitkålen. Häll blandningen över vitkålen, i en bunke. Om du använder vinterkål som kan vara lite torrare än färsk vitkål
De smakar för surt pga för mycket vinäger eller ättika tycker jag. Strimla vitkålen mycket fint. Ett tips för att få vitkålen mjukare är att sjuda kålhuvudet i vatten i en kastrull i ca 10 minuter, eller att förvälla den strimlade vitkålen lite snabbt innan du blandar i vinägretten. 700g Vitkål (ca ½ huvud). Relaterade 700g Vitkål (ca ½ huvud)
Tillsätt vatten, ättika, socker och salt. 1 st vitkålshuvud, (ca 500 g). 1/4 dl ättika, (24 %). Bryn vitkålen i smör i en kastrull 2–3 min till fin färg. 1 st vitkålshuvud, (ca 500 g). 1/4 dl ättika, (24 %)
Koka snabbt ihop vatten, ättika, socker och salt. Skölj vitkålen och riv den tunt. 300 g Vitkål. 1. Sätt ugnen på det gradantal brödförpackningen visar
) Blanda apelsinskal, apelsinsaft, ingefära, sweet chilisås och ättika till en dressing. Blanda kalla avrunna nudlar, vitkål, purjolök och jordnötter med dressingen
Det är bara att köra med soja, sirap och ättika. 1750 g vitkål, hackad. 11 tsk ättika. 1Kålsoppa1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong) 750 g vitkål, hackad 0,5 gul lök, hackad 2 msk soja 1,5 msk mörk sirap 1 tsk ättika 2 msk smör