Servera med ättiksgurkan, kokta grönsaker, lingon, pressgurka och dillmajonnäs. Koka buketterna cirka 5 minuter i saltat vatten, kärnan ska fortfarande vara krispig
Kreolsk kycklinggryta 2 port300 g kycklingfilé1 ölkorv eller kabanossekorvsalt o peppar1 röd paprika 1 dl syltlök1 dl hackad ättiksgurka2 dl gräddemaizenapulver, eller lite mjöl utrört i lite av gräddenSkiva korven och stek skivorna i en torr teflonpanna så de blir lite krispiga
Servera med en krispig sallad på krussallad, syltlökar, ättiksgurka, cherrytomater, lökringar och en hyvlad ostskiva på västerbottensost napperad med senapsdressing och lite blåmögelost
Börja med att hacka sellerin och ättiksgurkan och häll ner i en skål. Idag har jag dock bytt ut brödet (gott men inte alltid så nyttigt desssvärre) mot krispiga isbergsalladsblad som jag älskar
Goda balanserade smaker med krispighet från chipsen gör detta till en favorit redan från början. Rödlöken och salladen ger den där krispigheten jag så gärna vill ha
ättiksgurka. Stek under tiden baconet riktigt krispigt och låt rinna av på hushållspapper. Tryck ner en bit ättiksgurka i varannan skåra och en lökklyfta i resterande
Parisersmörgås (icke att förväxla med gatuköksrätten Parisare) är en maträtt som består av bröd, stekt köttfärs, hackad lök, rödbetor, ättiksgurka, kapris, stekt ägg samt eventuellt pepparrot
Till detta serveras dessutom en sötsyrlig dipp med smak av rödlök och ättiksgurka. Från Storbritannien har vi hämtat inspiration till frasiga fiskpinnar som serveras tillsammans med krispig ugnsbakad potatis och ”mushy peas”, vilket är gröna ärter som fått fräsa med smör och lök och sedan mosats ihop lätt tillsammans med citronsaft och -skal