Ättiksinlagd västeråsgurka är ytterligare en klassiker som minsann inte går av för hackor. Perfekt att komplettera smörgåspålägget, eller som tillbehör till höstens grytor och stekar
Inlagd ättiksgurka är en riktig svensk Husmansklassiker och så väldigt enkel att göra. Min inlagda gurka Jag tar med en flaska ättika varje gång jag åker till Alanya, för det finns inte här
Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat. Kände mej väääldigt huslig där jag stod och kokade äppelmos och la in min egen gurka
Och så har jag lagt in världens godaste ättiksgurka, precis som jag brukar varje höst. ) Så Ni som brukar köpa inlagd gurka, typ Mor Annas tunnskivade, köp hem färsk Västerås gurka istället och gör en inläggning enligt detta receptet
Picklade grönsaker eller ättiksgurka är alla tiders gott att servera till grytan. Picklade grönsaker eller ättiksgurka är alla tiders gott att servera till grytan