Lägg ut en portionsbit öring med skinsidan ner, krydda med havssalt & citronpeppar. 125g x 3st portioner öring3st Vitlöksklyftor, finhackad3cm Färsk ingefära, finhackad5st Salladslökar1st Lime, finrivet skal + pressad saft10cm Gurka, urkärnad1dl Inlagd paprika50g Smör, osaltatHavssaltCitronpepparFolie, 3st ca 30cm per paketSåhär kan man göra
Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Ugnsbakade i 200 graders värme max 5 minuter och därefter hälls en färdig sås varm över fisken, serveras genast. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering. Ugnsbakad i 200 graders värme max 10 minuter, låt vila i 5 minuter före servering