Måndag, ny vecka och nya möjligheter. Har varit på möte på försäkringskassani hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när minsjukskrivning går ut
Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Nu mer än nånsin så vill jag att maten på vardagarna ska vara snabb- och lättlagad
Så idag blev det torski ugn. Vi åt fiskigår… och konstigt nog så var maken sugen på fiskidagigen. Helt plötsligt, bara från ”ingenstans” så har han ett ständigt sug efter fisk verkar det som
Använd vit, fast fisk - jag valde torskfilé som jag snabbrimmade för smak och konsistens. Jag är så glad att mina smaklökar äntligen har fattat grejen med fisk
Kan ju bero på att det har varit fullt upp hela veckan, börjar bli dags att varva ner. Det gjorde vi redan idag genom att lyxa till med en fika på stan med mormor efter jobbet
Torsken har ju länge varitrödlistad, men nu får vi äta den med gott samvete igen. Härligt. Den här rätten är lättlagad, och får smak av örter och ansjovis
Det är himla gott att bara steka squashen imindrebitar med smör och lite färsk lök men den här gången fick den gå tillsammans med lite andra grönsaker + torskryggiugnen
Torskryggi ugn. Salta och peppra torsken. Vilken underbar dag det har varitidag, sol sol. Vi har haft de små godingarna här idag och så mycket kul vi har och vilka kommentarer man får… bäst att vakta sin tunga
Smörj en ugnsfast form med lite olja, salta och peppra fisken och lägg den i formen. Skölj och skär grönsakerna imindrebitar och lägg dom runt om fiskeni formen