ta fasta på det som förenar dig med dina läsare istället för att förödmjuka någon. Hittills i min följetong om konsten att bli en toppbloggare har jag reflekterat över allmänna råd från proffsen och även hunnit diskutera det här med att skriva personligt hellre än privat
Jag rådfrågade en duktig tjej och har följt hennes blogg i några år, så är du sugen kan du börja läsa här om både fasta, träning och bra mat Martina Johansson
URL/Bloggadress. 2014-05-06 11. 20. Jeg spiser middag i 4-5 tiden, og dagens siste måltid rundt 8-9 alt etter når jeg er hjemme fra trening eller ferdig med dagens gjøremål. Fordel to ss olivenolje over, og rør rundt før du steke i ovenen på 200 grader i ca. 25 minutter
"Roligt att träningen funkade bra, undrar ändå vad vitsen är att inte äta mat på 2 dagar. I tidigare inlägg framkommer det klart att jag just nu gör en 9-dagars kickstart som börjar med fasta (i princip, frukt och grönsaker äter jag mycket av). 2017-01-04 @ 22. 2 dagar V
Namnet Askonsdagen som ju är första dagen på fastan kommer från den katolska seden att strö välsignad aska på de botgörande besökarna, varefter de fick lämna kyrkan
Även om det jag äter ofta inte tar mer än 20 minuter att laga, så blir det en massa fix hit och dit med upplägg, kryddning, tillbehör (och fotning om det är till bloggen) och så vidare. Att börja med en "bara-äta-gurka-i-2-veckor-och gå-ner-3-kg-diet" är ju inte hållbart i längden. 4 skopor (ca 4x25 g) Super Protein Complex choklad eller Whey Complete choklad. 2,5 dl (ca 85 g) havregryn. 1/2 tsk salt. 2 tsk kakao. 2 medium stora MOGNA bananer. 2,5 msk naturellt jordnötssmör (eller annat nötsmör), jag använde märket Green choice. Sätt ugnen på 175C. 2. Grädda i ca 13-15 minuter (kanske mer beroende på ugn, kläm försiktigt på dem och se om de är fasta med lite kletiga i mitten, så är de klara). Frys in de du inte äter på en gång, de blir torra ganska snabbt om de står framme mer än 1-2 dagar. 206 kcal18 g protein20 g kolhydrater6 g fett. 155 kcal13g protein15gkolhydrater4,5 g fett 6 stora muffins eller 8 små. 4 skopor (ca 4x25 g) Super Protein Complex choklad eller Whey Complete choklad. 206 kcal. 155 kcal
Vill man ha den fastare kan man säkert stoppa den i frysen en timme. -) Så detta får bli mitt bidrag till Månadens blogg på Matfeed, där denna månads tema är bär
Här har vi inte legat på latsidan alls, även om det ser ut så bloggen. Så bloggen kommer inte att ligga nere som den tyvärr fick göra under denna intensiva vecka
Koka upp 4-5 dl vatten i en liten kastrull och häll i 200 gram mandel och koka i 2-3 min. När all smet är ut klickad, låt plåtarna vila, gärna 45-60 min. Sätt på ugnen på 125 grader när det är 10-15 min kvar av vilotiden. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 min, de ska vara fasta och ha stelnat ordentligt undertill. På min ugn brukar 22 min vara perfekt. Tag skålen från värmen och låt svalna 10-15 min, rör lite då och då. Brukar ta 1-1,5 timme i kylen. 165 gram florsocker. 5 gram vaniljsocker. 2 msk strösocker. 50 gram mörk choklad
Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen. Väldigt mycket av det jag har gjort hittils med bloggen har ju skett på kvällstid, och alltid varit något av en kamp med att få tiden att räcka till för
Jag hittade ett på instagram som jag fastande för. 2 dl vispgrädde. 2 msk fiberhusk. 50 g smält smör. Vispa samman alla ingredienser och låt stå och svälla i ca 5 minuter. Jag åt mina våfflor med Lindahls vaniljkvarg (den utan tillsatt socker) som jag ställt in en stund i frysen, ca 45 minuter. 4 ägg 2 dl vispgrädde. 2 msk fiberhusk. 50 g smält smör
I morgon vet jag i alla fall att det kommer att bjudas på något gott, för då är det 4-årskalas för bloggen. 4 - 5 rejält stora, fasta och aromatiska äpplen. 2 tsk mörk flytande honung. 50 g grovhackad vit choklad - min var med smak av mango av ekomärket Vivani. Grädda i ugnen på 200 grader ca 25 minuter. 4 - 5 rejält stora, fasta och aromatiska äpplen. 2 tsk mörk flytande honung. 50 g grovhackad vit choklad - min var med smak av mango av ekomärket Vivani. 200 grader ca. 25 minuter Servera efterrätten lite ljummen med en klick lättvispad grädde