Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med avtagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Grädda i ugn 25-30 min. 75 g margarin. 2 dl socker. 2½ dl vetemjöl. Ca 2 dl hallon och blåbär färska eller frusna. 2 tsk flytande margarin
Smula pajdegen över äpplena och tillaga i micron på högsta effekt 5-6 min eller tills äpplena mjuknat. 2 tsk lättmargarin. 1/2 dl havregryn. 1-2 tsk kanel. 1-2 tsk strösötningsmedel
Blanda jäst, 2 tsk olja och 6 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Pensla en långpanna med 2 tsk olja och bred ut degen, låt det sedan jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Sätt in brödet i ugn, 225¤ som sänks till 200¤ ca 25 minuter. 50 g jäst. 2 tsk salt
Jag vet inte mycket om poängberäkningar och sånt, men desserten var frisk och god. Under en av våra “hålla igen på det goda”-perioder snubblade vi över den här desserten som kommer från en av viktväktarnas böcker
2 dl makaroner. 2 morötter. 2 msk tomatpuré. Strimla grönsaker, skär korven i tunna skivor. Lägg allt i en gryta, häll över buljonen och puttra 7-8 min
Viktväktarna. 8 Januari 2016. Den här frukosten landade på 10 sp, och det var ju avocadon som drog upp poängen. 1 brustablett c-vitamin löst i 2 dl vatten. 1 brustablett c-vitamin löst i 2 dl vatten
Sätt på ugnen på 200 grader. Grädda i 12 minuter i mitten av ugnen. 2½ dl hermesetas lättströ. 50 g flytande margarin. 2 dl bär eller. 2 dl osötad sylt som sötas med hermesetas