5 2 meny recept

Nyårs Meny 2016

Nyårs Meny 2016

Nu är 2016 slut och vi går in i 2017 det börjar med en solig dag och lite kallare, känns väldigt bra tycker jag. Nu hälsar vi 2017 välkommen och hoppas på ännu ett underbart år, med händelserika månader. Detta var vår Nyårsaftons meny2016. 250 g skalade räkor, 2 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 msk riven färsk pepparrot, 2 krm salt, 1 knippe färsk gräslök, 1 krm svartpeppar, 2 mjuka tunnbröd ca 20×25 cm. 1 Prosciutto di Parma (á 70g), 600 g fläskfilé putsad, 2 msk soltorkade tomater, 100 g Fetaost smulad, 1 kruka basilika plockade blad, ca 250 g smördeg, 1 ägg uppvispat, olivolja Classico, salt, svartpeppar nymalen. Sätt ugnen på 225°. Bryn fläskfilén runtom i olja ca 5 minuter. 2. 5. 12. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 1½ kg delikatesspotatis, 4 msk Smör, ½ msk flingsalt, 2 krm svartpeppar, 1 dl solroskärnor. Sätt ugnen på 225°. 1 äggvita, 1 1/2 dl strösocker, 1 msk likör av mandel- och amaröttotyp, 3 dl mandelmjöl, florsocker att pudra över. Sätt ugnen på 200°C. 2 apelsiner, 2 blodgrape, 1/2 vaniljstång, 2 dl vatten, 1 dl strösocker, 1 stjärnanis, 1 kanelstång. 1 dl vispgrädde, 1 msk florsocker, 1/2 dl matyoghurt (10 %), 1 msk likör av mandel- och amarettotyp, 1/2 krm vaniljpulver. Önskar Er ett underbart Gott Nytt 2017 hoppas att ni bloggar vidare så syns och hörs vi på nätet, med många tips och ideér. Relaterat 2016 s. 2017 d. 250 g skalade räkor. 2 ägg. 2 krm salt. 2 mjuka tunnbröd. 25 cm. 2 msk soltorkade tomater. ca 250 g smördeg. 2 krm svartpeppar. 1 1/2 dl strösocker. 2 apelsiner. 2 blodgrape. 1/2 vaniljstång. 2 dl vatten. 1/2 dl matyoghurt. 1/2 krm vaniljpulver
Nyårs menyn

Nyårs menyn

Vår meny kortfattat. God meny i gott sällskap - som sig bör en nyårsafton. Här kommer några bilder från vår mysiga nyårsafton
Nyårs meny

Nyårs meny

god meny. som har varit fryst minst 2 dygn. Låt stå i 4-5 timmar i kylen. 125 g mozarella. lägg i en plastpåse o häll på 1 dl olja och 2 msk soja. in i ugnen på 175 grader tills den visar 62 grader. 1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde3 tsk krossad grönpeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. 2 msk smör+1 msk mjöl. Tillstätt grädden och låt koka 5 min. Blanda 5 dl grädde med 1 dl mjölk. pressa i 2 vitlöksklyftor och hacka i 1 gullök och 10 cm purjolök. In i 45 min. ta ut ,strö på en påse ost o grädda i ytterligare 20 min. 300 g mjölkchoklad1,8 dl grädde120 g smör75 g smör12digestivekex12 stora eller några små jordgubbaren skvätt konjakjordgubbar till dekoration. som har varit fryst minst 2 dygn 1 apelsin ½ grön chilli. 125 g mozarella
5:2 Meny: Smarrig Sensommar 500 kcal

5:2 Meny: Smarrig Sensommar 500 kcal

Men vi fortsätter att fasta som vanligt och kanske börjar flera av er om på nytt nu efter semestern och vad passar då bättre än en härligt komponerad fastemeny med hela 3 sommriga recept. Här kommer en härlig 5. 2meny som jag kallad Smarrig Sensommar, låt smaka. Vill du ha fler goda 5. 2menyer för att underlätta dina fastedagar. Kolla då in mina e-böcker som innehåller över 12dagsmenyer för 5. 2 dieten. The post 5. 2Meny. Smarrig Sensommar 500 kcal appeared first on 5. 2 dieten - Näringsrika, kalorieffektiva & goda recept. 2 m. 2 m. 12 d. 2 d. 2 M. 500 kcal. 2 d

Sydafrikansk meny: Snabbgravad lax med papaya och mango-strössel ochVegetarisk bobotie

Låt stå i rumstemperatur under 2-3 timmar. 500 g quorn . 3,5 dl mjölk . 2 skivade vitlöksklyftor . 2 tsk malen koriander. 200 g skållad och skalad sötmandel . 2 tsk gurkmeja . 0,5 tsk salt. Blanda mjölk och ströbröd och låt stå i 15 minuter. Fräs 5-10 minuter och rör så att det inte fastnar. 500 g quorn . 3,5 dl mjölk . 2 skivade vitlöksklyftor . 2 tsk malen koriander. 200 g skållad och skalad sötmandel . 2 tsk gurkmeja . 0,5 tsk salt. 5-10 minuter och rör så att det inte fastnar
Helgens meny veckan 26....sista helgen i juni 2015....

Helgens meny veckan 26....sista helgen i juni 2015....

Då kommer här mitt förslag på helgens meny. Helgmeny. Helgens meny veckan 26. sista helgen i juni 2015. sommaren 2015. Lördag 27 juni tänkte ge er två alternativ. 250 g tärnad kassler4 hårdkokta ägg5 dl creme fraiche1 dl majonäs2 dl bostongurka1 röd lök2 msk senap1 dl remouladsåsTopping. 5 ask gräslöksost1 dl majonäsGarnering. 250 g kallrökt lax5 hårdkokta äggtomatgurkasalladcitrondillLägg två hönokakshalvor på en bricka och bred på smör. Hållbar ca 1-2 dagar. Lördag 27 juni. 2. 5 dl couscous+5 dl vatten. 2 nektariner. 250 g jordgubbar. 50 st salladsblad. 2-3 msk pumpafröolja, alt vanlig. 500 g mjukt smör/margarin. 50 cl rött vin. Slå på 25 cl rött vin och rör om. Söndag 28 juni. 2 dl purjolök. 200 g chevré. 2 dl blandad sallad. 2 tsk curry. 2 msk vitvinsvinäger. 2 dl socker. 2 dl Zeta olivolja, extra virgin. 2 dl mjöl. 50 g pinjenötter. 175*. Smörj en form med olja (ca 26 cm i diameter). Grädda den ca 25 minuter, den ska vara kladdig men inte för rinnig. 2015-06-26 @ 14. 56. 329,1. 857c0. 122,1. 2-0. 724-0. 659c-0. 201,0. 192,1. 502 c0. 549-0. 212,1. 559-0. 428C21. 501,8. 86,21. 042,9. 338,20. 513,9. 72z"/> 43 i s. 250 g tärnad kassler. 5 dl creme fraiche. 2 dl bostongurka. 2 msk senap. 5 ask gräslöksost. 250 g kallrökt lax. 5 hårdkokta ägg. 27 j. 2. 5 dl couscous+5 dl vatten. 1 galiamelon 2 nektariner 250 g jordgubbar. 50 st salladsblad. 2-3 msk pumpafröolja, alt vanlig. 500 g mjukt smör/margarin. 4 rödlökar 50 cl rött vin. 2 dl purjolök. 200 g chevré. 2 dl blandad sallad. 2 tsk curry. 2 msk vitvinsvinäger. 4 ägg 2 dl socker. 2 dl Zeta olivolja, extra virgin. 2 dl mjöl. 50 g pinjenötter
Lördags meny...

Lördags meny...

Lördags meny. Helgmeny. 14 augusti 2015, 17. 29. Lördag 15 augusti. 1 brk matjessill (200 g). 5 dl majonnäs. 5 dl creme fraiche. 4 skivor färsk tonfisk, ca 150 g/bit. 2 mogna avocado. 20 körsbärstomater. 2-4 röd chilli. Lördag 15 augusti. 75 g tunnskivad lufttorkad skinka. 50 g Kvibille ädelost. 200 g färska champinjoner. 5 gul lök. 2 dl lätt creme fraiche. 5 msk vitvinsvinäger. 5 dl hackad persilja. Lägg tillbaka köttet och koka under lock ca 5 min. Lördag 15 augusti. 5 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 2 tomater. 2 msk olivolja. 2 dl vatten. Dela, kärna ur och skär paprikan i ca 2 cm stora tärningar. 4 st Hälsans Kök grillade filéer 2 dl yoghurt1 st vitlöksklyfta, pressad2 msk mango chutney2 dl matvete, gärna kamutvete1 ask cocktailtomater1/3 del purjolök1 chili, t ex. spansk peppar 2 msk kokos1 st lime, saften/skal 0. 5 dl olivolja1 kruka koriandersalt. 1 brk matjessill (200 g). 5 dl majonnäs. 5 dl creme fraiche. 4 skivor färsk tonfisk, ca 150 g/bit. 2 mogna avocado. 20 körsbärstomater 2-4 röd chilli. 4 passionsfrukt 75 g tunnskivad lufttorkad skinka. 50 g Kvibille ädelost. 200 g färska champinjoner. 5 gul lök. 2 dl lätt creme fraiche. 5 msk vitvinsvinäger. 5 dl hackad persilja. 5 gul lök. 2 vitlöksklyftor 1 röd paprika. 2 tomater 2 msk olivolja. 2 dl vatten
Meny för nystart!

Meny för nystart!

Här kommer förslag på hur en veckomeny se ut. Så här kan ett väldigt varierat menyförslag se ut. DAG 2. DAG 5
Vegetariska menyer

Vegetariska menyer

Ytterligare en trend som växer sig allt starkare är vegetarisk mat och vegetariska menyer. Två kokböcker med vegetariska menyer

Meny

På Art of the menu kan du kolla in menydesign när den är som bäst

Romantiska Menyer

Själv hoppas jag hitta en lyxig meny i den här boken. På måndag är det Alla Hjärtans Dag, en ypperlig anledning att äta gott och dricka vin på en måndag

Meny med röd tråd (nästan i alla fall)!

Menyn såg ut så här. Vi hade lyckats få till en "nästan" röd tråd i menyn, ni vet så som vissa har i "halv 8 hos mej", och den tråden listade Anne ut redan vid drinken vi bjöd på innan maten. Västerbottencheescake  6-8 pers200 g kavring70 g smör180 g västerbottenost4 dl crème fraiche400 g philadelphiaostsalt, peppar4 gelatinbladSmula brödet i en mixer och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en springform (24 cm) och ställ kallt under tiden du gör fyllningen. 200 g kavring

En meny med bara lovord!

Så denna menyn kan jag bara rekommendera. 500 gr djupfrysta jordgubbar. 2 dl sockerlag. 2 gelantinblad. 2,5 dl mellangrädde. 1,5 dl matyoghurt. 0,5 tsk salt. 50 gr löjrom eller stenbitsrom. Låt gelantinbldet ligga i kallt vatten i ca 5 minuter. 2-3 fänkål. 2-3 dl grädde. 2 scharlottenlökar. 2-3 dl vitt vin, så där på känn. 2 tsk sambal oelek. Koka sedan med buljong och vitt vin i ca 15 minuter. 2 dl strösocker. 2 ägg. 50 gr smör. 0,5 dl matolja. 2 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut pappersformar i muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. 500 gr djupfrysta jordgubbar. 2 dl sockerlag. 2-3 fänkål. 2 scharlottenlökar. 2-3 dl vitt vin, så där på känn
Nyårs meny

Nyårs meny

Skagenröra500 gr räkor1 dl majonäs1 dl créme fraiche2 msk hackad dillSalt&CitronpepparHacka räkorna och blanda ihop allt. Cigarrbörek med fetaostfyllning20 st filodeg för cigarrbörek (trekantig form)Fyllning200 gr fetaost1 knippe hackad persiljaSalt&pepparChilipepparBlanda fyllningen, lägg i filodegens ytterkant och rulla till en cigarr. 500 gr räkor. 2 msk hackad dill. 20 st filodeg. 200 gr fetaost
Meny för julgransplundring

Meny för julgransplundring

Menyn för morgondagen är. Finns det egen mat för julgransplundringar. Jag har inte hört talats om det, fast det beror kanske på att jag inte varit i Sverige tillräckligt länge
Ukes meny nr.3

Ukes meny nr.3

Saftig delikate kanonkuler Kylling enchiladas i oljepanna Fiskekaker av sei Makaroniform med kjøttpølser Biffsnadder Fårikål Marinert kalkunbryst med woka grønnsaker og nudler med soppsjy
Meny med klassisk touch

Meny med klassisk touch

4 stora pilgrimsmusslor eller 8 mindre1-2 krm salt1/2 krm nymalen svartpeppar1-2 msk smörBlomkålsbädd. 1/2 litet blomkålshuvud, ca 400 g2 msk smör4 skivor parmaskinka2 dl creme fraiche, 34%salt, peppar1 dl finhackad gräslökServering. 2. 600 g putsad oxfilé i munsbitarsmör till stekning1 tsk salt, 1 krm peppar1/2 gul lök, grovt hackad1 msk smör2 dl mellangrädde2 tsk fransk senap4 portioner nykokt pasta, t ex pappardelleServering. 2. 4 persikor5 dl vatten3 msk strösocker1 vaniljstång eller 2-3 stjärnanisHallonsås. 250 g hallon, frysta och tinade1-3 msk florsockerServering. 2. 2012 Marques di Riscal, Spanien, nr 6001, 76 kreller2012 Stoneleigh Sauvignon Blanc, Nya Zeeland, nr 6311, 102 krTill varmrätten. 2007 Copertino Riserva, Italien, nr 2077, 72kreller2008 Baron de Ley Reserva, Spanien, nr 2525, 105 krAlkoholfritt. 90 kr/33 cl2011 Natureo Free Syrah Cabernet Rosé, Spanien, nr 1953, 49 kr 4 personer. 1-2 krm salt. 5 dl vatten. 2007 Copertino Riserva, Italien, nr 2077, 72 kreller. 2008 Baron de Ley Reserva, Spanien, nr 2525, 105 kr. 2011 Natureo Free Syrah Cabernet Rosé, Spanien, nr 1953, 49 kr