Nu är 2016 slut och vi går in i 2017 det börjar med en solig dag och lite kallare, känns väldigt bra tycker jag. Nu hälsar vi 2017 välkommen och hoppas på ännu ett underbart år, med händelserika månader. Detta var vår Nyårsaftons meny2016. 250 g skalade räkor, 2 ägg, 1 dl crème fraiche, 1 msk riven färsk pepparrot, 2 krm salt, 1 knippe färsk gräslök, 1 krm svartpeppar, 2 mjuka tunnbröd ca 20×25 cm. 1 Prosciutto di Parma (á 70g), 600 g fläskfilé putsad, 2 msk soltorkade tomater, 100 g Fetaost smulad, 1 kruka basilika plockade blad, ca 250 g smördeg, 1 ägg uppvispat, olivolja Classico, salt, svartpeppar nymalen. Sätt ugnen på 225°. Bryn fläskfilén runtom i olja ca 5 minuter. 2. 5. 12. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. 1½ kg delikatesspotatis, 4 msk Smör, ½ msk flingsalt, 2 krm svartpeppar, 1 dl solroskärnor. Sätt ugnen på 225°. 1 äggvita, 1 1/2 dl strösocker, 1 msk likör av mandel- och amaröttotyp, 3 dl mandelmjöl, florsocker att pudra över. Sätt ugnen på 200°C. 2 apelsiner, 2 blodgrape, 1/2 vaniljstång, 2 dl vatten, 1 dl strösocker, 1 stjärnanis, 1 kanelstång. 1 dl vispgrädde, 1 msk florsocker, 1/2 dl matyoghurt (10 %), 1 msk likör av mandel- och amarettotyp, 1/2 krm vaniljpulver. Önskar Er ett underbart Gott Nytt 2017 hoppas att ni bloggar vidare så syns och hörs vi på nätet, med många tips och ideér. Relaterat 2016 s. 2017 d. 250 g skalade räkor. 2 ägg. 2 krm salt. 2 mjuka tunnbröd. 25 cm. 2 msk soltorkade tomater. ca 250 g smördeg. 2 krm svartpeppar. 1 1/2 dl strösocker. 2 apelsiner. 2 blodgrape. 1/2 vaniljstång. 2 dl vatten. 1/2 dl matyoghurt. 1/2 krm vaniljpulver
god meny. som har varit fryst minst 2 dygn. Låt stå i 4-5 timmar i kylen. 125 g mozarella. lägg i en plastpåse o häll på 1 dl olja och 2 msk soja. in i ugnen på 175 grader tills den visar 62 grader. 1 rödpaprika1 gul lök2 dl oxfond om du har på tärming eller hemmagjord ELLER ( jag hade 3 msk konc oxfond på flaska +2 dl vatten)3 dl grädde3 tsk krossad grönpeppar1 msk madeira vinen skvätt soya för färgen. 2 msk smör+1 msk mjöl. Tillstätt grädden och låt koka 5 min. Blanda 5 dl grädde med 1 dl mjölk. pressa i 2 vitlöksklyftor och hacka i 1 gullök och 10 cm purjolök. In i 45 min. ta ut ,strö på en påse ost o grädda i ytterligare 20 min. 300 g mjölkchoklad1,8 dl grädde120 g smör75 g smör12digestivekex12 stora eller några små jordgubbaren skvätt konjakjordgubbar till dekoration. som har varit fryst minst 2 dygn 1 apelsin ½ grön chilli. 125 g mozarella
Men vi fortsätter att fasta som vanligt och kanske börjar flera av er om på nytt nu efter semestern och vad passar då bättre än en härligt komponerad fastemeny med hela 3 sommriga recept. Här kommer en härlig 5. 2meny som jag kallad Smarrig Sensommar, låt smaka. Vill du ha fler goda 5. 2menyer för att underlätta dina fastedagar. Kolla då in mina e-böcker som innehåller över 12dagsmenyer för 5. 2 dieten. The post 5. 2Meny. Smarrig Sensommar 500 kcal appeared first on 5. 2 dieten - Näringsrika, kalorieffektiva & goda recept. 2 m. 2 m. 12 d. 2 d. 2 M. 500 kcal. 2 d
Låt stå i rumstemperatur under 2-3 timmar. 500 g quorn . 3,5 dl mjölk . 2 skivade vitlöksklyftor . 2 tsk malen koriander. 200 g skållad och skalad sötmandel . 2 tsk gurkmeja . 0,5 tsk salt. Blanda mjölk och ströbröd och låt stå i 15 minuter. Fräs 5-10 minuter och rör så att det inte fastnar. 500 g quorn . 3,5 dl mjölk . 2 skivade vitlöksklyftor . 2 tsk malen koriander. 200 g skållad och skalad sötmandel . 2 tsk gurkmeja . 0,5 tsk salt. 5-10 minuter och rör så att det inte fastnar
Själv hoppas jag hitta en lyxig meny i den här boken. På måndag är det Alla Hjärtans Dag, en ypperlig anledning att äta gott och dricka vin på en måndag
Menyn såg ut så här. Vi hade lyckats få till en "nästan" röd tråd i menyn, ni vet så som vissa har i "halv 8 hos mej", och den tråden listade Anne ut redan vid drinken vi bjöd på innan maten. Västerbottencheescake 6-8 pers200 g kavring70 g smör180 g västerbottenost4 dl crème fraiche400 g philadelphiaostsalt, peppar4 gelatinbladSmula brödet i en mixer och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en springform (24 cm) och ställ kallt under tiden du gör fyllningen. 200 g kavring
Så denna menyn kan jag bara rekommendera. 500 gr djupfrysta jordgubbar. 2 dl sockerlag. 2 gelantinblad. 2,5 dl mellangrädde. 1,5 dl matyoghurt. 0,5 tsk salt. 50 gr löjrom eller stenbitsrom. Låt gelantinbldet ligga i kallt vatten i ca 5 minuter. 2-3 fänkål. 2-3 dl grädde. 2 scharlottenlökar. 2-3 dl vitt vin, så där på känn. 2 tsk sambal oelek. Koka sedan med buljong och vitt vin i ca 15 minuter. 2 dl strösocker. 2 ägg. 50 gr smör. 0,5 dl matolja. 2 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut pappersformar i muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter. 500 gr djupfrysta jordgubbar. 2 dl sockerlag. 2-3 fänkål. 2 scharlottenlökar. 2-3 dl vitt vin, så där på känn
Skagenröra500 gr räkor1 dl majonäs1 dl créme fraiche2 msk hackad dillSalt&CitronpepparHacka räkorna och blanda ihop allt. Cigarrbörek med fetaostfyllning20 st filodeg för cigarrbörek (trekantig form)Fyllning200 gr fetaost1 knippe hackad persiljaSalt&pepparChilipepparBlanda fyllningen, lägg i filodegens ytterkant och rulla till en cigarr. 500 gr räkor. 2 msk hackad dill. 20 st filodeg. 200 gr fetaost
Menyn för morgondagen är. Finns det egen mat för julgransplundringar. Jag har inte hört talats om det, fast det beror kanske på att jag inte varit i Sverige tillräckligt länge
Saftig delikate kanonkuler Kylling enchiladas i oljepanna Fiskekaker av sei Makaroniform med kjøttpølser Biffsnadder Fårikål Marinert kalkunbryst med woka grønnsaker og nudler med soppsjy