1/2 dl vit fibersirap 1/4 dl gold fibersirap. 50 g smör. Koka upp och låt sedan smeten sjuda i ca 30-35 minuter. När temperaturen visar 124-125 grader är kolan klar. 5. 1/2 dl vit fibersirap 1/4 dl gold fibersirap. 50 g smör
Det blir en halvseg god kola, som inte tar dina plomber i jul. 50 g smör. Låt den sjuda försiktigt och rör om nästan hela tiden tills det blir en tjock fin blank smet, ca 35-45 minuter. 50 g smör
Denna har allt det är jag har eftersökt och lite till – nästan så jag inte alls ville ha den till botten i en bar utan bara tugga i mig som krispiga småkakor istället
Kladdkaka med smält mörk choklad i och på är det karamelliserad mjölk/dulce de leche som är en krämig kolasås och så toppade jag den med massor av salta jordnötter
Kolakrämen som skall blandas ner i smeten kan du köpa färdig, kallas karamelliserad mjölk. Eller kan du koka egen kolakräm på kondenserad mjölk (också en konserv)
Chocolate lava cake, men underbar salt kolafyllning som bara vällde ur när man satte skeden i kakan. Jag tror dock jag hade dom lite för länge i ugnen, för de blev lite för torra för min smak (gillar kletiga desserter, inte svampiga sockerkaksdesserter), och jag snålade nog lite väl med kolafyllningen (läs
Kola av den kondenserade mjölkenoch krossade frysta hallon. kolaströssel. Tillsätt kolan som du kokade och som svalnat ordentligt i cupcakesmeten med hallonen
Minikladdkakor med seg kola av center eller plopp. 4,5 dl socker(jag tar hälften vanligt och hälften råsocker). 2,25 dl mjöl. 150 g smält smör. 4,5 dl socker(jag tar hälften vanligt och hälften råsocker). 2,25 dl mjöl. 150 g smält smör