5 minuters kola utan smör recept

Choklad kola

Choklad kola

Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Pepparkaks kola

Pepparkaks kola

En till kola blev det idag. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Kolla kola!

Kolla kola!

Lakritskola. Jag kokade min kola i ca 10 minuter. Dagen före dopparedagen. Många är förväntansfulla, mina killar går och kikar och klämmer på klapparna
Fransk kola

Fransk kola

Klipp kolan i bitar och linda in i smörpapper. Smörj en folieform,. Droppa lite av kolasmeten i en kopp med kallt vatten

Krispig kola + smarrig choklad = drömbar?

Denna har allt det är jag har eftersökt och lite till – nästan så jag inte alls ville ha den till botten i en bar utan bara tugga i mig som krispiga småkakor istället
Digestiverutor med smak av kola och choklad

Digestiverutor med smak av kola och choklad

Sätt på ugnen på 175 grader. 5. Här kommer världens enklaste recept på lite annorlunda ”rutor”. Dom är verkligen superhäftiga och består mestadels av digestivesmulor, därför kallar jag dom för digestiverutor
Pannacotta med en touch av kola

Pannacotta med en touch av kola

Idag använde jag fibersirap gold, alltså den lite mörkare varianten, och fick då till en liten kolasmak på grädden som jag tyckte blev jättegod
Nougatglass med kola och krokant

Nougatglass med kola och krokant

En kondenserad och en karamelliserad som är som tjock kolasås som jag ripplat ner i glassen. När du rört ner kolasås och krokant lite ojämnt i glassen, hyvla över choklad
Magnus franska kola

Magnus franska kola

Fransk kola är hur som helst favorit bland praliner för min del. Häll ut kolan i pappersformen. 1,5 dl socker. 75 dl honung. Vik ihop ett bakplåtspapper till en fyrkantig form ca 15 x 20 cm. Koka tills massan håller för kulprovet (ca 30-45 minuter). 1,5 dl socker. 75 dl honung
Chokladmuffins med kola

Chokladmuffins med kola

Sätt ugnen på 225 grader, ställ pappersformar på en plåt. (Gör du större muffins behöver de ca 15 minuter för att bli färdiga). 5 dl socker. 5 dl vetemjöl
Nyårsefterrätten - pannacotta med mjölkchoklad och kola

Nyårsefterrätten - pannacotta med mjölkchoklad och kola

En ljuvligt len och god pannacotta i två lager, mjölkchoklad och kola. Kolapannacotta. 2,5 deciliter vispgrädde. 50 gram mjölkchoklad. Lägg gelatinbladet i kallvatten i 5 minuter. 1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk) 5 dl grädde3 gelatinbladLägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i ca 5 min. 2,5 deciliter vispgrädde. 50 gram mjölkchoklad. 5 dl grädde
Bananglass med krossad choklad och kola

Bananglass med krossad choklad och kola

Tillsätt hackad choklad och kola innan glasssen är färdig. Ta ut den ur frysen och rör om igen och rör ner hackad choklad och kola
Vanilj & kola semifreddo

Vanilj & kola semifreddo

Vänd ihop alltsammans försiktigt med kolasåsen och häll i en form, gärna fodrad med plastfolie. 2 msk O´hoj kolasås
Kalastårta med citronkräm och kola

Kalastårta med citronkräm och kola

Kalastårta med citronkräm och kola, riktigt god. Den friska citronsmaken och den mjuka söta kolasåsen är en klockren kombination
Morotstårta med kola och limefosting

Morotstårta med kola och limefosting

Saftiga bottnar med kola och limefrosting toppad med hackad Daim. Lägg på nästa botten och fortsätt med kola och limekräm