Jag fick skynda mig att fota dessa kolor innan maken åt upp alla, för han älskar verkligen kola. Men tänk på att kolasmeten blir riktigt varmt, så på med grytvantar och akta barnen
Jag älskar kolor men kan tycka att bara göra en helt "vanlig" kola kan bli lite trist. Kolan har inte en supertydlig ölsmak men ger mer en djupare ton till kolan och en humle-eftersmak
Det blir en halvseg god kola, som inte tar dina plomber i jul. 50 g smör. Låt den sjuda försiktigt och rör om nästan hela tiden tills det blir en tjock fin blank smet, ca 35-45 minuter. Kram Sockertrollet 1 burk kondenserad mjölk (den okokta alltså). 50 g smör
Denna har allt det är jag har eftersökt och lite till – nästan så jag inte alls ville ha den till botten i en bar utan bara tugga i mig som krispiga småkakor istället
Kladdkaka med smält mörk choklad i och på är det karamelliserad mjölk/dulce de leche som är en krämig kolasås och så toppade jag den med massor av salta jordnötter
½ tsk vaniljsocker. Min mamma är helt galen i kolasås, blir hon sötsugen kan hon ställa sig och vispa grädda och sen hälla köpt kolasås över det men bäst tycker hon det är när jag kokar ihop en så en självklar ingrediens i födelsedagstårtan till henne var kola
Pajen heter egentligen OREOCHOKLAD PAJ MED KOLA men jag gjorde om den lite och passade då på att döpa om den Jag tog ballerina ist för Oreo då jag inte är så jätteförtjust i dom kakorna, jag var också inne på att byta ut den mörka chokladen mot mjölkchoklad men tog till sist mörk
Det står att det blir 50 stk i tidningen men jag var inte i närheten av det antalet och jag tyckte jag skar mina i hyffsat små munsbitar. 5 dl glutenfria havregryn. 2,5 dl Toro fin kakemiks. 2,5 dl brunt rörsocker. 1,5 tsk bakpulver. 125 gram smält smör. Grädda kakan mitt i ugnen 15-20 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. 5 dl glutenfria havregryn. 2,5 dl Toro fin kakemiks. 2,5 dl brunt rörsocker. 1,5 tsk bakpulver. 125 gram smält smör
Smarrig kladdkaka med hasselnötsmjöl och kolatopping. 2 1/2 dl råsocker. 1 msk vaniljsocker. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. 5. 2 ägg 2 1/2 dl råsocker. 1 msk vaniljsocker