Vaniljsås kan vara nåt av det bästa jag vet. En favorit är en kallrörd, med vispgrädde, äggulor och socker, men den blir ju ”något” mäktig och kalorität ibland… Vill man ha en god vaniljsås så görs ju den främst (eller helt) på mjölk och det är ju dessutom gott att variera sig
Supergod, krämig och len vaniljsås som passar till alla sorters paj. Mjölkfri vaniljsås (raw, vegan). För att din vaniljsås ska bli helt slät behöver cashewnötterna ligga i blöt enligt receptet och din blender/mixer bör vara tillräckligt stark
Ända sedan jag var liten har jag älskat att äta vaniljsås med sked. Tyvärr finns det ju ingen efterrätt som heter vaniljsås med vaniljsås så när vi hade gäster för några helger sedan gjorde jag en skånsk äpplekaka med vaniljsås, och jag måste faktiskt säga att båda blev otroligt goda (och otroligt söta)
Vilken vaniljsås jag gjorde innan idag. Koka upp 3 dl grädde med 2-3 korkar vaniljextrakt, låt svalna. Innan servering, vispa 2 dl grädde och blanda ner i den avsvalnade nu säkert tjockare vaniljsåsen
Inbillar mig att det bidrog till att vaniljsåsen blev väldigt len och krämig. Och det är alltid lite kul att skryta om att man gjort vaniljsåsen från scratch och smaken blir en helt annan sak
Vaniljsås kan vara lite knepigt att göra, men med tålamod och övning blir det en hitt. 5 dl mjölk (gärna röd mjölk). 5 dl grädde. 1 dl strösocker. 5 dl mjölk. 5 dl grädde. 1 dl strösocker