Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Just idag provar vi rådjur som fick gotta sig i ugnen på 125 grader och tills den når 56 grader. När gulan just tjocknar så ta den av värmen och droppa sakta i ca 150 gram smält smör
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. beräkna 150-200 gram kött per person, dvs. 600-800 gram hjortfilé. 500 gram kantareller, frysta små eller färska rensade och skurna i bitar – eller torkade trattkantareller. 500 gram färsk eller fryst grönkål, väl sköljd om den är färsk och skuren i bitar. ca 20 gram smör och lite kokvatten. ca 25 gram rumsvarmt smör att blanka av såsen med. 600-800 gram hjortfilé. 500 gram kantareller. 500 gram färsk eller fryst grönkål. ca 20 gram smör. ca 25 gram rumsvarmt smör
Lägg till att min bloggkollega Ulrik ringer mig på jobbet och undrar om jag vill köpa rådjur och du har en omöjlig ekvation att lösa i en liten ynklig lähenhetsfrys
500 gram viltfärs (på hjort, älg, rådjur. 500 gram viltfärs. Mer vilt i Katinkas Kitchen, denna gång köttfärssås extra plus på viltfärs med svamp och mustiga kryddor, avredd med en skvätt havregrädde