Lägg köttet i en ugnsfast form. Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag
Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara iugnenlite längre
Det blev en bitRostbiff, Oxfilé, Nötfärs, givetvis ägg och lite grönsaker. I helgen var jag till vår lokala bonde, Gödebergs, de har nämligen en gårdsbutik där de säljer ekologiskt kött, ägg och diverse grönsaker, ostar
Det är enkelt att tillagarostbiff på bitiugn. Ta ut formen från ugnen och lägg i ett folieomslag. För att få en mer saftigbit, ska man satsa på lägre temperatur än vanligt
Själv hittade jag billigrostbiff och det blev superbra. Rotfruktsgratängen färdig för ugnen. Det här är definitivt något av det godaste jag har ätit på länge
Servera gärna gratängen med något kallskuret, så som rostbiff eller rökt skinkatill exempel. Ta det litelugnt med cayennepeppar för det blir lätt för starkt
Har man bråttom kan man köpa färdigskivadrostbiff som man piffar upp med litemarinad. Glasnudelsallad med ryggbiffDen här asiatiska salladen är superfräsch och fantastiskt god
“Veckans recepet” denna vecka kommer som tidigare nämnt att innehålla styckdetaljen picanha (uttalas Pick-anj-a) vilket är vad man i folkmun brukar kalla rostbifflocket och sitter alltså som ett lock på rostbiffen men med en rejäl fettkappa mellan