Abborrfile med kantareller recept

Lättbakad abborre med smörsås

Lättbakad abborre med smörsås

Tillbehör5 knippmorötter (gärna i olika färger) salt 200 g kantareller smör (till stekning) ängssyra (till garnering). Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt vin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

200 g färska kantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

200 g färska kantareller. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén. Skala och skär potatisen i tunna skivor

Abborre med kantarell o gräslökssmör

 Fräs de rensade kantarellerna i lite smör och ställ dem åt sidan med en aluminiumfolie över.  Lägg upp fiskfiléerna på varma tallrikar, fräs hastigt upp kantarellerna och lägg dom runt fisken
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

200 g färska kantareller eller champinjoner. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén

Middagen fortsätter hos mormor och morfar

Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé medkantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)

Stekt abborrfilé

Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan. Koka upp på högsta värme under lock, sänk sedan till medelvärme och sjud under lock

Smörstekt abborre med kantarellsås

Servera filéerna med potatis, kantarellsås, citronklyftor, dill och persilja. 200 g kantareller. Rensa svampen och dela de största

Smörstekt abborre med kantarellsås

Servera med nykokt färskpotatis, kantarellsås, en citronklyfta, dill och persilja. 200 g kantareller. Rensa svampen och dela de största

Stekt abborre med sommarkantareller

Servera abborrfiléer och nystekta kantarellermed kokt potatis och sockerärter. Stek under tiden kantarellerna i en annan stekpanna