Servera abborren medkantareller, kronärtskocka och nykokt färskpotatis. olja med neutral smak. Bryn kronärtskocka och kantareller i olja tills de har fått fin brynt färg
Tillbehör5 knippmorötter (gärna i olika färger) salt 200 g kantareller smör (till stekning) ängssyra (till garnering). Smörsås med ängssyra2 bananschalottenlökar 2 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt vin, torrt 4 dl grädde 150 g smör, delat i små kuber salt 25 g ängssyra
200 g färska kantareller. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g abborrfiléer ca 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g färska kantareller Pepparrotspotatis
Fräs de rensade kantarellerna i lite smör och ställ dem åt sidan med en aluminiumfolie över. Lägg upp fiskfiléerna på varma tallrikar, fräs hastigt upp kantarellerna och lägg dom runt fisken
Det kunde vara kokt gädda med pepparotsås, stekt abborrfilé medkantareller, torsk med äggsås, stekt spätta eller stuvad lake (mamma intygar att det senare var gott)
Lägg potatisen i rymlig kastrull, ställ med morötterna på högkant vid kastrullsidan. Koka upp på högsta värme under lock, sänk sedan till medelvärme och sjud under lock