Abborrfile stekt recept

Stekt abborre

Stekt abborre

Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 7 cirka 1,2 kg abborrfile, fjällad med skinnet kvar (cirka 150 g fisk per portion)
Stekta panerade abborrfiléer

Stekta panerade abborrfiléer

Häll upp mjölet i en djup tallrik. Vispa upp ägget i en annan. Blanda ströbröd, salt och peppar i en tredje
Stekta abborrfiléer med lök

Stekta abborrfiléer med lök

Skölj filéerna. Blanda rågmjölet med salt och peppar och vänd filéerna i mjölblandningen. Skala och skiva rödlöken i inte alltför tunna ringar
Syrad grädde

Syrad grädde

Servera till stekt fisk, som här stekt inlagd abborrfilé. Vispa samman grädden med ättiksprit, salt och peppar
Abborre med pepparrotspotatis

Abborre med pepparrotspotatis

Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén. Skala och skär potatisen i tunna skivor