Aborre kokt recept

Aborre, stekt med brynt smör

Aborre, stekt med brynt smör

Lägg upp på tallriken kokt potatis, 1-2 fileér, lite brynt smör över samt en citronklyfta och lite dill
Abborre i foliepaket med kaviarsmör

Abborre i foliepaket med kaviarsmör

potatis (kokt). Ansa och skiva färsklöken. Skiva potatisen. Lägg ut 4 ark aluminiumfolie. Lägg potatis och lök i mitten av foliearken
Friterade abborrfiléer med skarpsås och nässlor

Friterade abborrfiléer med skarpsås och nässlor

Aborre. Servera allting tillsammans med kokt potatis. 4 port potatis, kokt. Aborre600-800 g Abborrfiléer salt, efter smak 2 dl vetemjöl 2 ägg, lättvispade 2 dl pankoströbröd frityrolja. Servering4 port potatis, kokt rädisor, tunt skurna till garnering havssalt

Veckans gästinlägg av Jessica Frej

Jag och Vilma fick en liten aborre. Då som nu stekte vi pannbiff och serverade med klassisk brunsås, ärtor, pressgurka och kokt potatis
Smörstekt aborre med god sås

Smörstekt aborre med god sås

Servera med kokt potatis. Vi har fått en hel del med aborre filér av Carolines pappa som han och Angelica och William har fiskat

Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter

Lutfisk (kokt) - 210 mg. Räkor (kokta, skalade) - 115 mg. Aborre - 110 mg. Sojabönor (kokta) - 73 mg. Kikärtor (kokta) - 49 mg. 86 g (ca 1,25 dl) kokta, skalade räkor. 4 kokta ägg. 128 mg Krabba (konserverad) - 120 mg Solroskärnor - 116 mg Räkor (kokta, skalade) - 115 mg Aborre - 110 mg Svarta vinbär - 94 mg Valnötter - 94 mg Spenat (färsk) - 93 mg Siklöja - 89 mg Jordnötter - 86 mg Palsternacka - 74 mg Sojabönor (kokta) - 73 mg Mussslor - 71 mg Lax - 69 mg Fänkål - 64 mg Sill - 63 mg Sockerärtor - 62 mg Oliver - 61 mg Havskräfta - 60 mg Havregryn - 56 mg Kaktusfikon - 56 mg Rotpersilja - 55 mg Gös - 54 mg Svartrot - 53 mg Friséesallad - 52 mg Ägg - 52 mg. 51 mg Mangold - 51 mg Vitkål - 50 mg Russin - 50 mg Rättika - 50 mg Strömming - 50 mg Vitling - 50 mg Kikärtor (kokta) - 49 mg Apelsin - 46 mg Cashewnötter - 45 mg Aprikoser (torkade) - 45 mg Vaxbönor - 45 mg Gröna bönor - 44 mg Kumquat - 44 mg Vitt vin - 44 mg Röda vinbär - 43 mg Stenbitsrom - 43 mg Ål - 43 mg Surkål - 42 mg Broccoli - 41 mg Rädisor - 41 mg Flundra - 41 mg. 86 g (ca 1,25 dl) kokta, skalade räkor. 4 kokta ägg

FESTLIGA FISKEN

Jag plockade fram aborre ur frysen, fast jag trodde det var gös. Serverade med kokt potatis. Fast jag tror nog att aborren gjorde sitt till

Gratinerad örtkryddad fisk

lättkokta paprikaringar. 600 g fiskfilé, t ex spätta, gös, aborre, torsk. 800 g potatis, kokt eller 4 portioner ris, kokt