Tillräckligt med kalcium utan mjölkprodukter
Lutfisk (kokt) - 210 mg. Räkor (kokta, skalade) - 115 mg. Aborre - 110 mg. Sojabönor (kokta) - 73 mg. Kikärtor (kokta) - 49 mg. 86 g (ca 1,25 dl) kokta, skalade räkor. 4 kokta ägg. 128 mg Krabba (konserverad) - 120 mg Solroskärnor - 116 mg Räkor (kokta, skalade) - 115 mg Aborre - 110 mg Svarta vinbär - 94 mg Valnötter - 94 mg Spenat (färsk) - 93 mg Siklöja - 89 mg Jordnötter - 86 mg Palsternacka - 74 mg Sojabönor (kokta) - 73 mg Mussslor - 71 mg Lax - 69 mg Fänkål - 64 mg Sill - 63 mg Sockerärtor - 62 mg Oliver - 61 mg Havskräfta - 60 mg Havregryn - 56 mg Kaktusfikon - 56 mg Rotpersilja - 55 mg Gös - 54 mg Svartrot - 53 mg Friséesallad - 52 mg Ägg - 52 mg. 51 mg Mangold - 51 mg Vitkål - 50 mg Russin - 50 mg Rättika - 50 mg Strömming - 50 mg Vitling - 50 mg Kikärtor (kokta) - 49 mg Apelsin - 46 mg Cashewnötter - 45 mg Aprikoser (torkade) - 45 mg Vaxbönor - 45 mg Gröna bönor - 44 mg Kumquat - 44 mg Vitt vin - 44 mg Röda vinbär - 43 mg Stenbitsrom - 43 mg Ål - 43 mg Surkål - 42 mg Broccoli - 41 mg Rädisor - 41 mg Flundra - 41 mg. 86 g (ca 1,25 dl) kokta, skalade räkor. 4 kokta ägg
"Utan Allt" - Matblogg för allergiker