Jag använde rökt aborre men rökt sik går lika, eller varför inte rökt lax eller strömming. När du lagar äggröran enligt receptet nedan får du en härligt len och fluffig sörja som känns nästan är smörlik i munnen
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Det skulle ju egentligen vara aborre eller gös och jag hade vita fiskfiléer i frysen. Recept ur "Fredagkväll med mat och vin" men vintipset till det här vinet har tyvärr också utgått ur Systembolagets sortiment
Mer komplicerade rätter som kastanjefylld karp, brässerade duvor på krutong och aborre för Picasso varvas med enkla beskrivningar hur man gör nudlar och goda råd för noviser i köket
Jag och Vilma fick en liten aborre. Nu tänkte jag vara företagsam några dagar och jobba på med boken, baka bröd, koka marmelader, skriva recept, jobba med bilderna, forska i den glutenfria världen och provsmaka alla läckerheter
För den som fiskar själv här hemma så rekommendar jag att testa aborre – mycket gott. Mitt recept på sushiris och superlätt och det går att dubbla, var försiktig med saltet bara
Qing zheng lu yu - Ångkokad aborre. Recept. lu yu - aborre. Egentligen skall det vara aborre i det här receptet men jag tog en sik på ca 650 gram istället. En aborre eller annan fisk på 600-700g