Aioli majonnäs recept

Majonnäs och Aioli

Majonnäs och Aioli

Även en Aioli och Lime Aioli som är väldigt att lätta att göra från det första receptet. Klassisk Majonnäs
Majonnäs och Aioli

Majonnäs och Aioli

Majonnäs och aioli är riktigt bra fettkällor och de blir så mycket godare om du gör dem själv. För vanlig grundmajonnäs brukar jag bara använda örtsalt och lite lökpulver
Hemlagad aioli

Hemlagad aioli

Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god. Alltså RIKTIG aioli är ju oslagbart gott
Enkel aioli

Enkel aioli

Rör ihop majonnäs och crème fraiche. Häll försiktigt ner oljan i majonnäsblandningen under vispning. 1 dl majonnäs
Aioli

Aioli

Vill ni inte ha aioli utan bara majonnäs så struntar ni i vitlöken men använder receptet i övrigt. Vispa tills all olja är i och det har blivit en tjock majonnäs
Hemmagjord aioli

Hemmagjord aioli

Aioli är egentligen bara majonnäs blandat med vitlök. Dock har jag misslyckats med majonnäsen två gånger tidigare men nu efter jag köpt Tommy Myllymäki´s bok om sås, så gick det tydligen alldeles utmärkt att få till en fin majonnäs
Enkel aioli

Enkel aioli

 Blanda majonnäs med vitlök. Hinner eller vill man inte göra sin aioli från grunden så kan man göra på det sydfranska sättet
Vegansk aioli

Vegansk aioli

Det är citronsaften som gör att den tjocknar så den är viktig, och vill man göra majonnäs och inte aioli så är det bara att hoppa över vitlöken
Vegansk majonnäs

Vegansk majonnäs

Ha i en klyfta vitlök, lite ljus soja och mer senap för en mustig umamidoftande aioli eller kanske lite mer senap och vitvinsvinäger istället för citron för en kaxigare fransk majonnäs
Hemgjord majonnäs på nolltid

Hemgjord majonnäs på nolltid

Om du vill göra en aioli smaksätter du bara med lite vitlök och en gnutta cayennepeppar eller om du vill ha en kall bearnaisesås, blandar du i lite vitvinsvinäger och dragon
Aioli med rökt paprika och sambal oelek

Aioli med rökt paprika och sambal oelek

Börja mixa och tillsätt rapsoljan droppvis på samma sätt som när du gör en majonnäs. En lite hetare aioli smaksatt med rökt paprikapulver och sambal oelek, passar bra till fiskgryta eller grillat kött, också mycket gott att blanda i en potatissallad
Majonnäs

Majonnäs

Sen kan du variera din majonnäs med att tex smaksätta den med vitlök (aioli) eller varför inte ajvar relish till en bit grillad kycklingfilé
Aioli

Aioli

Rör samman majonnäs med kesella och pressad vitlök. 1 dl majonnäs. Smaka av med salt. 1 dl kesella. 2. 5 st vitlöksklyftor
Aioli med pepparrot & parmesan

Aioli med pepparrot & parmesan

Först en Aioli smaksatt med pepparrot och parmesan, den som är med på bilden. 0,5 dl majonnäs. 0,5 dl majonnäs
Aioli med vitlök

Aioli med vitlök

1-2 msk majonnäs. Blanda alla ingredienser och krydda för önskad smak. 1 dl matlagningsyoghurt. 1-2 msk persilja
Hemmagjord majonnäs

Hemmagjord majonnäs

Det är en bra grund som man sedan kan göra tillexempel aioli eller kall bearnaise av. Hemmagjord majonnäs är superenkelt att göra och blir så mycket godare än den man köper på burk eller tub