Aioli med crème fraiche recept

Hemlagad aioli

Hemlagad aioli

Droppa sedan ner oljan droppvis, vispa med elvisp. Riv ner vitlök efter smak, jag brukar ha i creme fraiche eftersom aiolin får finare färg då
Enkel aioli

Enkel aioli

Smaka av med salt. Rör ihop majonnäs och crèmefraiche. ½ dl crèmefraiche. Mixa vitlök och olja. Häll försiktigt ner oljan i majonnäsblandningen under vispning
Aioli med pepparrot & parmesan

Aioli med pepparrot & parmesan

Först en Aioli smaksatt med pepparrot och parmesan, den som är med på bilden. Det finns nog inget jag inte gillar med konceptet att äta skaldjur
Maddes aioli

Maddes aioli

Häll crèmefraichen i en annan bunke. Strila ner oljan under kraftig omrörning i crèmefraichen. 2 dl crèmefraiche
Örtig aioli

Örtig aioli

Den kan då ev drygas ut och göras lite mildare med creme fraiche. Annars gör du tvärtom, börjar medaiolin, och spar äggvitorna till semifreddo eller någon marängefterrätt
Grillade chiliräkor med aioli

Grillade chiliräkor med aioli

Servera medaioli och baguette. Smalare aioli. Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade
Pizza Bianco med räkor och aioli

Pizza Bianco med räkor och aioli

Toppa pizzan med färska räkor, stenbitsrom, aioli, ärtskott och färsk dill. Aioli. Jag har tidigare använt mig av samma grund på pizza men då toppat med potatis och vedrökt karré bland annat
Fiskgryta med saffran och aioli

Fiskgryta med saffran och aioli

Tillsätt därefter vatten, fond, vin, grädde, crèmefraiche och kryddor. Servera soppan varm tillsammans medaiolin och en bit gott bröd
Lolos lysande fiskgryta med aioli.

Lolos lysande fiskgryta med aioli.

• Tillsätt grädde, créme fraiche och vatten. • Servera med varm baguette och aioli. Aioli (Vitlöksmajonäs) att servera vid sidan om
Doftande fisksoppa med aioli

Doftande fisksoppa med aioli

Strö över dillen och servera soppan medaioli och bröd. Rör ihop aiolin och ställ den i kylen. Aioli. 2 dl lätt crèmefraiche
Fisk och skaldjursgryta med aioli

Fisk och skaldjursgryta med aioli

Till fisk och skaldjursgryta kan man som jag servera en aioli och citron men det går också bra med en klick cremé fraiche