torskfilé, krav- eller msc-märkt. Grundrecept påaioli. Fisksoppa med saffran och aioli. Kassera alla musslor med trasigt skal eller de som inte sluter skalet när du knackar på det
Efter att grönsakerna är klara lägg torskenpå braspannan, salta och peppra. Här hemma går det åt väldigt mycker majonäs, både i röror och sås, men även som pålägg
Nybakad baguette med lite aioli. Fräs den gula löken, prurjolöken och vitlöken i smöret, tillsätt curryn och låt fräsa mjukt och glansigt på svag värme
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli. Jag steker försiktigt på finhackad lök och vitlök tills den blivit glasig, som i lätt genomskinlig och slår sedan på vinet
Lägg kålen på ett bakplåtspapper på en plåt. När soppan har önskad smak skivas lax och torsk i tärningar och får koka med några minuter innan servering
Fisksoppa kan ju varieras på en del olika sätt. Server med en klick aioli och en bit focaccia. Det är inte svårt och det blir en otrolig skillnad på smaken gentemot den som man köper