Aiolin recept

Aioli - Recept

Aioli - Recept

Det är viktigt att ägg och matolja har ungefär samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig. Aiolin är nu klar att servera
Aioli på tre sätt

Aioli på tre sätt

Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin. Blanda ner saft och skal i aiolin
Hemlagad aioli

Hemlagad aioli

Basen är en majonnäs, men INTE sån där köpemajonnäs - då kommer aiolin inte bli god. Riv ner vitlök efter smak, jag brukar ha i creme fraiche eftersom aiolin får finare färg då
Enkel aioli

Enkel aioli

Mixa vitlök och olja. Rör ihop majonnäs och crème fraiche. Häll försiktigt ner oljan i majonnäsblandningen under vispning
Aioli

Aioli

Låt aiolin stå och dra i kylen en stund. Efter gårdagens inlägg om ostbröden och räkmackorna har jag fått frågor om aioli
Aioli - den snabbaste, godaste och enklaste

Aioli - den snabbaste, godaste och enklaste

Fredag och den kom precis lagom, kände att jag behövde lite helg. Inga speciella planer för helgen mer än att vi får lite fikagäser på söndag och sen blir det en del träning
Aioli – recept

Aioli – recept

2 tsk dijonsenap. 12 tsk vinäger. 14 äggulor
Hemmagjord aioli

Hemmagjord aioli

Jag älskar verkligen sås. Det är inga problem för mig att älska en maträtt bara det finns mycket sås vid sidan av om man säger så
Snabb aioli

Snabb aioli

Ingredienser Portioner. Ca 2 1/2 dl 1 liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 ägg 2 dl rapsolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Aioli på minuten

Aioli på minuten

1. Lägg samtliga ingredienser i en mixerbägare. Det är viktigt att de har samma temperatur, annars kan såsen spricka
Aioli – enkelt recept

Aioli – enkelt recept

Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin. Så här gör du 5 minuter 
Vispa ihop senap, äggulor och vinäger
Enkel aioli

Enkel aioli

Hinner eller vill man inte göra sin aioli från grunden så kan man göra på det sydfranska sättet.  Blanda majonnäs med vitlök
Vegansk aioli

Vegansk aioli

Det här blir så himla gott och likt "vanlig" aioli. Dessutom har man inga äggvitor över som man måste hitta på något med
Aioli med Vitlök – Klar på 3 sekunder!

Aioli med Vitlök – Klar på 3 sekunder!

Ta fram alla ingredienser i rumstemperatur en timme i förväg. Det finns två sätt att tillsätta vitlöken, båda är goda men det första är mycket mer gourmetkänsla, snäppet vassare vill säga
Aioli med chili och lime

Aioli med chili och lime

Aiolin passar fint till grillat. Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)