Turkiskyoghurt. Tillbehör de serverar sin cevapcici med är ajvar, rå lök, bröd och yoghurt. här har ni en som köper flera burkar i månaden med ajvar och fullkomligt älskar det som ett alternativ till sås
Själva åt vi kokt potatis, sallad, en röra på turkiskyoghurt och fårost, och till det klyftor av mogen, saftig persimon, som smakar helt fantastisk till fårost
Koka pasta i grönsaksbuljong och blanda en vitlöksyoghurt (turkiskyoghurt, pressad vitlök, salt, peppar, en liten skvätt sriracha, en liten skvätt honung)
Matlagningsyoghurt, ajvar samt mosad fetaost. Det måste bli min ”Ajvarröra”. Turkiskyoghurt, gräddfil el dyl, en gnutta majonäs som blandas med rivet äpple och hackad lök
Till de smakrika grönsakerna käkade vi tzaziki, gyroskryddad ugnsstekt potatis och den mumsiga bönsalladen med ajvar, som ni fick recept på i gårdagens inlägg