Det har aldrig funnits så mycket sushirestauranger, men precis som med kina- och thairestaurangerna har de blivit en sorts snabbmatshak där alla kör samma enformiga meny
Vi var ju hela 8 vuxna och 2 barn i går, så jag gjorde dubbel sats, men då räckte knappt min största gryta på 5 liter till. Vi var ju hela 8 vuxna och 2 barn i går, så jag gjorde dubbel sats, men då räckte knappt min största gryta på 5 liter till
Perfekt om man vill festa till det lite extra och fira något, om det sen är vindsröjning som är avklarad, alla hjärtans dag eller något annat som behöver extra uppmärksamhet
Det är mustiga smaker och passar kanske bättre på hösten och vintern, men jag gillar att bryta av alla fräscha vårsmaker med örter och massa färska frukter och grönsaker med något lite mer rustikt som den här klassiska franska köttgrytan
Det här inlägget ska handla om min favorit fiskgryta. Det bästa med den här grytan är att man kan rensa frysen och blanda som man vill med det man har hemma
Koka morötter och gör i ordning blomkålssalladen. Stekt Fisk med Gräddstuvade Kantareller 4 Hela Fiskar à 200 gr 3 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Kantarellstuvning 3 dl förvällda Kantareller En finhackad Rödlök 50 gr Smör ½ Ekologisk Veg Buljongtärning ½ tsk Vit Balsamvinäger 2 dl Grädde 2 dl Crème Fraiche Havssalt och nymald Vitpeppar Smält smöret i en gryta
När fisken kommit fram till ”lekplatsen” kallas den för Skrei och är som allra bäst. Hetta upp olivolja i en gryta och fräs vitlök, schalottenlök och persilja
Lägg i alla kryddor,rivet limeskal och limesaft. Härligt fräsch med smak av citrongräs,lime och koriander som balanserar upp den röda chilin och röda curryn i grytan