I söder äter man (förstås) mycket fisk och också mycket grönsaker. Det här är ju egentligen en valpolicella men då man säljer väldigt bra så kan man inte garantera att ALLA druvor kommer från området med samma namn
Däremot har vi gjort en italiensk gratäng, en vegetarisk sådan vid namn Melanzane alla pramigiana, som äts tillsammans med pasta och smakar fantastiskt smarrig om ni frågar oss
Vad som är just turkisk kebab har jag tyckt varit lite svårt att få klarhet i, det finns ju persisk kebab, libanesisk kebab, irakisk, syrisk och ja, det känns som att alla har sin version
Elisabet, med stöd från livsmedelsverket har uppfattningen om att befolkningen istället ska fokusera på att upprätthålla en god energibalans i sin kost, som innebär en kosthållning med mer grönsaker, frukt och fullkornsprodukter i samband med att man uppmanar att alla ska hålla sig fysiskt aktiva
Funderade ett tag på att koka upp vatten och blanda med det kalla kranvattnet men nä, det fick vara. Varenda krona får bara gå till frukt och färska grönsaker
Bryn nu köttet på något högre temperatur är medelmåttigt, på alla sidorna så de får fin färg, bryn lite åt gången och lägg upp på tallriken med fläsket
Ta bort alla blad från basilikan. Blanda ner i grytan med bacon och grönsaker. Självklart ingår en sås som ska koka länge, som till vilken lasagne värdig namnet som helst
Strimla allagrönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin. Lägg grönsakerna i en stor bunke. Salladen ska, som namnet avslöjar, kunna hålla i upp till tre veckor i kylen
För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Några dagar senare hade även Malin (Malin´s Diner) testat denna gryta så om jag skulle namnge denna skulle jag kalla den Agneta, Anna, Helena och Malins kycklinggryta
Servera ris eller pasta och grönsaker till. Vad gör man när man inte har ett namn för en maträtt. En riktigt god gryta låter lite väl enkelt men det är just vad den här grytan är
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut