Ankbröst, marinerade recept

Ankbröst på marockanskt vis.

Ankbröst på marockanskt vis.

Raz el hanout är en marockansk kryddblandning som gör sig väldigt väl till just anka. Köp färdig eller gör din egen
Nobelmiddag

Nobelmiddag

Tartlett med getost och rödbeta samt marinerade pilgrimsmusslor och havskräftor med tryffelvinaigretteSmå pajformar kläddes med en deg och förgräddades i ugn
Lördag med tvära kast

Lördag med tvära kast

Lördagen kan sägas ha gått i de tvära kastens tecken. På dagen besökte firade vi min brorsons tvåårsdag och på kvällen lagade vi en trerättersmiddag, detta kombinerades med de fruktansvärda nyheterna från Norge
Anka med udonnudlar

Anka med udonnudlar

Det här en rätt som är en blandning mellan det kinesiska och japanska köket. Ankbröstet är tillagat och marinerat i varma kryddor som stjärnanis, ingefära och kanel som sedan serveras med en nudelsallad med japanska udonnudlar, kinakål, gurka och chili
London: kött och benmärg på Pitt Cue

London: kött och benmärg på Pitt Cue

Känner ni också att ni inte alltid hinner med. Så känner jag såklart när det gäller en massa saker, men en kategori som jag aldrig hinner ifatt med är restauranger i London
Koreansk barbecue (Bulgogi)

Koreansk barbecue (Bulgogi)

Ankbröst, fläskkarré och oxfilé marinerar sig under loppet av några timmar. Koreansk barbecue (Bulgogi)
Konsten att fira en hjälte

Konsten att fira en hjälte

Ankbröst skårades och marinerades experimentellt i olja, apelsinjuice, ingefära, timjan, kryddpeppar och vitlök