Confit de canard (confiteradeanklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Stek anklåren i en panna, kör klyftpotatis och rödlök i ugnen. Enkelt är också canard confit, alltså konfiterad anka – i alla fall om du låter bli att confitera den själv
Rotsellerisoppa med confit på anklår, riven anklever samt tryffelmajonnäs (ingen aning om vad som var anklår o anklever men jag tyckte det smakade tonfisk
Skrubba anklåren med grovt havssalt, timjan- och rosmarinkvistar och några vitlöksklyftor. Confitering är en urgammal konserverings- och tillagningsmetod som gör underverk med smaken
Förra veckan kom jag över några burkar med ankfett och några fina anklår och slogs av den utmärkta idéen att göra confit de canard, eller confiterad anka som det heter på svenska