Anklår recept recept

Tempura - Jonas Svenssons recept

Tempura - Jonas Svenssons recept

1 confiterat anklår. 1 confiterat anklår 4 räkor 1 morot 1 majskolv 1 aubergine 1 blomkål 4 svampar, valfri sort 250 g haricots verts 2 gröna sparrisar 1 sötpotatis
Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Jag tycker om att confitera, vilket passar bra med t ex anklår, griskinder eller t o m svamp. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
Ankrillettes med syrlig rödkål

Ankrillettes med syrlig rödkål

Gnid in anklåren med salt och socker, låt gärna ligga över natten. Varva anklåren med lagerblad, apelsinskal, kummin och svartpeppar i en kastrull
Ankconfit med savojkål och lök

Ankconfit med savojkål och lök

anklår. Blanda socker och salt, gnid in anklåren med blandningen och ställ kallt 12 timmar. Skölj av låren i kallt vatten och lägg dem i en liten gryta, tillsätt ankfett så att det täcker
Anka med majonäs och valnötsbröd

Anka med majonäs och valnötsbröd

Lägg anklåret i en form och täck med fett (helst ankfett, men det går bra med matolja annars). Lyft ur anklåret och låt det svalna
Konfiterad kyckling med borlottibönor

Konfiterad kyckling med borlottibönor

Jag åt Konfiterat anklår med spetskål och morotspuré, ankan var så mör att den bara föll isär. Inspirerad av restaurangbesöket bestämde jag mig för att jag måste ju prova att göra något liknande, jag hittad ett recept på konfiterad kyckling i SvD som jag använde som bas
Cassoulet

Cassoulet

Foto och recept. 2 confiterade anklår. Tillsätt de confiterade anklåren och de avrunna bönorna, koka ytterligare 30 minuter, utan lock
Hjärta choklad

Hjärta choklad

Konfiterat anklår. När det här receptet dök upp i Svenska Dagbladet för några veckor sedan visste jag att den tårtan måste jag göra
Bokrecension: Matkärlek av Anne Aobadia

Bokrecension: Matkärlek av Anne Aobadia

De flesta recepten verkar lättlagade med enkla men härliga smaker. Ett extra plus för att det finns en hel del vegetariska recept i boken och tips på smaskiga tillbehör
Confiterat anklår med blomkålsmos

Confiterat anklår med blomkålsmos

Därför var det på tiden att göra det själv, och då jag inte är den som backar för en tidskrävande utmaning så fick det bli det här receptet som stod för inspirationen
Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

I förrgår blev det anka med körsbärssås av anklåren jag köpte häromdagen, i dag blir det klassisk anka à l'orange
Confiterad anka

Confiterad anka

Genom att långsamt tillaga anklår i sitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligt smakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt