Anklår recept

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Sherrybakat anklår med selleristomp och äpple

Skulle jag liksom välja den läckra, chokladtäckta mandel- och nötrutan, den valnötspanerade kycklingfilén med blomkåls- och hamparisotto, det frasiga, sherrybakade anklåret eller rentav gårdagens middag – sojapasta med svampstuvning, parmesan och rostbiff – som var ett resultat av en svamputflykt i trakterna kring Vombsjön här i Skåne
Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Joråsatt, confiterade anklår med brässerad rödkål en vanlig sketen torsdag, så har vi det, rena lyxlivet
Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Vitlöksbröd med confiterad vitlök

Jag tycker om att confitera, vilket passar bra med t ex anklår, griskinder eller t o m svamp. Det senaste jag provade att confitera var vitlök efter att jag hade sett ett recept i Bon Appetit, men det var med smör och kändes lite vanskligt, så jag använde olja istället
Tempura - Jonas Svenssons recept

Tempura - Jonas Svenssons recept

1 confiterat anklår. 1 confiterat anklår 4 räkor 1 morot 1 majskolv 1 aubergine 1 blomkål 4 svampar, valfri sort 250 g haricots verts 2 gröna sparrisar 1 sötpotatis
Ankrillettes med syrlig rödkål

Ankrillettes med syrlig rödkål

Gnid in anklåren med salt och socker, låt gärna ligga över natten. Varva anklåren med lagerblad, apelsinskal, kummin och svartpeppar i en kastrull
Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Faux Cassoulet (bönor, anka, fläsk, lök)

Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår. Lägg sedan på anklåren med skinnsidan upp och låt gå ytterligare 30 minuter tills skinnet börjar få färg. 4 portioner En stor burk med konserverad anklårsconfit (inte helt lätt att hitta så slå till om du gör det), dvs 4 lår En gul lök, hackad
Ankconfit med savojkål och lök

Ankconfit med savojkål och lök

anklår. Blanda socker och salt, gnid in anklåren med blandningen och ställ kallt 12 timmar. Skölj av låren i kallt vatten och lägg dem i en liten gryta, tillsätt ankfett så att det täcker
Anka med majonäs och valnötsbröd

Anka med majonäs och valnötsbröd

Lägg anklåret i en form och täck med fett (helst ankfett, men det går bra med matolja annars). Lyft ur anklåret och låt det svalna
Konfiterad kyckling med borlottibönor

Konfiterad kyckling med borlottibönor

Jag åt Konfiterat anklår med spetskål och morotspuré, ankan var så mör att den bara föll isär. Här om dagen var jag och åt på den fantastiska restaurangen Djuret, underbar miljö och mycket god mat
Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Konfiterad anka med linser och bondbönskräm

Fick tag på vakuumförpackad konfiterat anklår, bara att värma på i ugnen så är det färdig. Lägg upp linserna på en stor tallrik med anklåret ovanpå tillsammans med bonbönskrämen och ringla över lite av rödvinsreduktionen