Dela anklevrarna med fingrarna och tag bort blod och blodkärl. Placera leverloberna, utan att ha sönder dem, i en form så att de fördelas jämnt utan luft eller tomrum
Lyxigt, lite dekadent men framförallt gott. Len anklever som har marinerats i rikliga mängder konjak och portvin varvat med smörstekta trattkantareller, serverat med en sauternesgelé
BrödTvå bröd i formar som rymmer två liter. 300 gr (3 dl) mjölk600 gr vetemjöl special eller liknande. 25 gr jäst2 st äggulor15 gr honung50 gr smör12 gr salt+ smör att smörja formarna medGör så här
I fredags var som ni vet jag och de andra tävlande matbloggarna inbjudna av Spendrups Vin till en kväll med matlagning tillsammans med Julius Wallmo och hans team på Restaurangakademien samt vinprovning av viner från Cono Sur
Tänkte så här på fredagseftermiddagen passa på att tipsa om en ny restaurang i Gamla Stan. Nyöppnad sedan den 1 mars och menyn består av tapas/mindre rätter
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Tredje advent förra året bjöd jag in mina 10 närmaste vänner på glöggbrunch. Jag älskar att ha fest och har alltid velat ha en riktig julfest med massa mat och annat gott
Här en liten kanapée på rågbröd, mjuk smakrik ankleverterrine och en frisk äppelkompott. Ankleverterrine med äppelkompott 15-20 snittar. 150 g ankleverterrine. Anka, Ankbröst, Ankleverterrine, Matkreatörsmiddag 15-20 snittar. 150 g ankleverterrine
AnkleverAnkleverterrinVitt bröd, av lantbrödstyp som steks frasigt i smör. Balsamicokokta plommon och pumpakärnorBalsamicoSockerPlommonPumpakärnorKoka ihop balsamico och socker