Anklår i ankfett recept

Grymt med fett: anklår

Grymt med fett: anklår

Anklåren placeras sedan i en gryta, på med ankfett så det täcker, kryddorna fick också åka ner efter en avtorkning
Ankrillettes med syrlig rödkål

Ankrillettes med syrlig rödkål

Gnidinanklåren med salt och socker, låt gärna ligga över natten. anklår. Lägg köttet i en form och slå sist över ankfett så att det täcker och bildar ett lock
Anka med majonäs och valnötsbröd

Anka med majonäs och valnötsbröd

Lägg anklåreti en form och täck med fett (helst ankfett, men det går bra med matolja annars). Lyft ur anklåret och låt det svalna
Lite mer OH LA LA

Lite mer OH LA LA

Säg förlåt med confiteratanklår. Prova Potatis à la Sarladaise är stekt iankfett och kryddad med vitlök och persilja så förstår du
Confiterat anklår med blomkålsmos

Confiterat anklår med blomkålsmos

Tillaga låren i en gryta med lock och ha mycket ankfetttill hands för att se till så att hela låren täcks med råge
Konfiterat anklår

Konfiterat anklår

Jättegott, men anklåret var lite torrt så nästa gång ska jag nog försöka hittaankfett på burk och lägga ilite extra i pannan, annars var det riktigt gott och smakrikt
Confiterad anka

Confiterad anka

Genom att långsamt tillagaanklårisitt eget fett tills köttet nästan faller av benet så får man ett otroligtsmakrikt och mört kött som håller sig länge om det förvaras i fettet och ställs svalt

Konfitera något

Avsköljda och avtorkade anklår stoppas ini vac-påsar med några klumpar fruset ankfett. Tillbakatillanklåren

Confit de Canard m apelsin

Lägg anklåreni en långpanna eller i en ugnsfast form och häll över ankfettet så att det täcker. Lägg anklåren med rivet skal från två apelsiner samt svartpeppar i en plastpåse
Kristopher lagar: ankrillette!

Kristopher lagar: ankrillette!

Det enda du behöver är två stora anklår, en halvliterankfett, några timjankvistar, lagerblad, vitlök, muskot, salt, peppar och en skvätt vittvin, sen är det bara att köra igång