Boken går exempelvis att köpas här via bokus. En del recept känns igen från förr fast med annan tvist som exempelvis fröknäcke och kesoplättar, men det finns en hel del andra spännande recept som exempelvis anklår i senapssås på sidan 62 som jag blev riktigt sugen på
När vi var i Uppsala för en tid sedan tittade jag in i butiken där, har ingen Picard i Västerås än så länge, och passade då på att köpa både färdiga confiterade (kokta i ankfett under lång tid i låg värme) anklår och ett fryst ankbröst, båda väldigt franska specialiteter
Den här gången kunde tyvärr inte Malin vara med (Malin med de franska maranerna) men Jenny och Helena kom och fick smaka på konfiterat anklår, potatisgratäng och rödvinssås där jag även gjort en variant som jag spetsat med lakrits
Lite andra Italienska gosaker, krämig risotto toppat med confiterade anklår och ännu mer parmesan. Total njutning i en mjuk, rund, publik, opulent men ändå stringent, strukturerad och smått krävande Merlotblend som verkligen visar varför man ska köpa vin från Österrike