Ansjovis i strömming recept

Stekt strömming med dill och ansjovis

Stekt strömming med dill och ansjovis

Börja med dill- och ansjovissmör. Spritsarikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Stekt strömming med dill och ansjovis

Stekt strömming med dill och ansjovis

Börja med dill- och ansjovissmör. Spritsarikligt med smör på köttsidan på hälften av strömmingsfiléerna (det går också bra att breda smöret)
Strömmingslåda med ansjovis

Strömmingslåda med ansjovis

God strömming där ansjovisen ger extra smak. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna. nymalen vitpeppar
Strömmingsrullar med ansjovis

Strömmingsrullar med ansjovis

Dela ansjovisfiléernaibitar så att det blir en bittill varje strömmingsfilé. Rör ner tomatpuré och ansjovisspad
Stekt färsk Ansjovis med Dillsmör

Stekt färsk Ansjovis med Dillsmör

Hemma kan Du köpa de minstaströmmingarna och göra den här rätten, smaken är rätt lik. Stekt HamsiHamsi, är som jag skrivit förut, en mycket populär fisk här iTurkiet
Vårsill med ansjovis

Vårsill med ansjovis

Skölj strömmingen/sillen och låt den rinna av väl. Låt ansjovisfiléernarinna av och dela dem. Lägg ut den med skinnsidan nedåt på en skärbräda
Roslagslåda

Roslagslåda

Hacka ansjovisen. Skölj strömmingen och låt den rinna av väl. Rulla samman dem med skinnsidan utåt. Fördela det över strömmingsrullarna
Nils Emils strömmingslåda

Nils Emils strömmingslåda

Gör rullar av strömmingsfiléerna med en bitansjovisi varje, skinnsidan utåt. Lägg dem i en smord ugnssäker form
Sillpaket på grillen

Sillpaket på grillen

Nästa gång lägger viiansjovis eller ägg också. strömming. Fisk och skaldjur,. Kokt potatisi botten, strömmingi rullar ovanpå, sedan rödlök och kryddor
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas). Salta och peppra inuti och över fisken
Kaviarströmmingslåda

Kaviarströmmingslåda

Skär ansjovisen så det blir en bittill varje strömming. Strö lite salt över filéerna och smörj en form

Ansjovis i strömming

Lägg in en ansjovisfiléi den rensade strömmingsfilén.   Blanda grädde, kryddpepparkorn och ansjovisspad och slå över försiktigt
Stekt ansjovis – Hamsi

Stekt ansjovis – Hamsi

Havssalt och vitpeppar. Tillbehör. Kokt broccoli. Rädisor. Äggsås med dill och mandel. Knaperstek fiskeni omgångar och håll varmt på ett fat i ugnen

Ansjovisfylld strömming i ugn

Ansjovisfyllning. Rör ihopfyllningen och lägg en klick på varje strömmingsfilé. Platta ut filéerna och krydda lätt med salt