Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Koka upp vinägern, citronsaftoch sockret i en kastrull. Fläsksidan fick bakas långsamt i ugnen och ösas med jämna mellanrum, jag serverad tillsammans med en söt-syrlig och het chutney på äpple och mango
Blanda citronsaft, olivolja, honung, vitpeppar och salt till dressingen. Mmmm, jag måste snart göra en raid åt fruktkorgen till och ta fram mandolinen och fankålen
Jag spritsade även lite glasyr, gjord på några matskedar och några droppar citronsaft, över kakan. Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
sedan får det vara slutbloggat om julen (och fjällen) för den här gången. När vi var i fjällen åt vi ju julbord på julaftonen och de andra dagarna turades vi om att laga mat
Blanda apelsinjuice, citronsaftoch olivolja i en rymlig skål. Jag är verkligen ingen tävlingsmänniska, och efter att ha deklarerat detta bör ni kunna förstå hur udda det är att jag trots allt ställer upp i en tävling
Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med vatten, socker ochcitronsaftoch koka upp. Alternativt kan du skära ut filéerna (filéa dem) och på så sätt få dem helt skinnfria
Jag är totalt galen i kräftor och skulle nog helst vilja att det var kräfttid hela året om. När jag var liten brukade jag fiska kräftor tillsammans med morfar och det var bland det roligaste jag visste
Pressa ur citronsaftenoch apelsinsaften i en skål och tillsätt ouzo och olivolja. Men detta kommer ta ett tag att bygga upp så sålänge bloggar jag kvar här, och här kommer ett recept på en Laxtartar smaksatt med Citrus och Stjärnanis, serverad med rostat vitlöksbröd och Grön ärtpure