Mmmm, jag måste snart göra en raid åt fruktkorgen till och ta fram mandolinen och fankålen. Skålla mandlarna och rosta dem sedan långsamt i en torr järnskekpanna
Dela fänkålen mitt itu och skär bort den grova mittstocken. Varva fänkål och apelsinskivor. Dela granatäpplet och ta ur de röda kärnorna (se till att de beska hinnorna inte följer med)
Fänkåls- och apelsinsallad är en typisk contorno (side dish) från Sicilien, som egentligen är mest populär på vintern då fänkål och apelsiner är i säsong
Det var ju en himla tur att min lunch ändå skulle serveras kall, och när jag var klar med att städa - för andra gången - smakade den här apelsin- ochfänkålssalladen extra gott
och peppar, ringla över en god olja. chili och apelsin, lägg dem i ugnsfast form och rosta ca 15 minuter. chili och apelsin, lägg dem i ugnsfast form och rosta ca 15 minuter
Toppa med fänkålssalladoch majonnäs. Blanda äggula, dill, senap och vinäger i en skål. Fänkålssallad. Dela fänkålen på längden och skär bort rotstocken
Galna dagar erbjöd ankbröst, och då kan man inget annat än köpa och laga det. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjuk pepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel