Apelsin— och fänkålssallad recept

Fänkålssallad med apelsin och spenat

Fänkålssallad med apelsin och spenat

Fänkål och apelsin är en klassisk smakkombination och den här salladen har funnits med på våra jular till och från de senaste åren
Fänkålssallad med apelsin

Fänkålssallad med apelsin

Dela fänkålen mitt itu och skär bort den grova mittstocken. Varva fänkål och apelsinskivor. Dela granatäpplet och ta ur de röda kärnorna (se till att de beska hinnorna inte följer med)
Fänkålssallad med granatäpple

Fänkålssallad med granatäpple

Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
Supén och dagen efter

Supén och dagen efter

Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjuk pepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel
Crêpes Suzette med fänkålssallad

Crêpes Suzette med fänkålssallad

Pressa över citronen och låt stå. Blanda mjöl, socker och salt. Stek crêpes i en klick smör tills gyllenbruna och så att de stelnar på ovansidan