Oljvoljekaka med citron och apelsin. · Ev florsocker och lite citron eller apelsinsaft till garnering. Olivoljan gav en tydlig och mycket intressant ton till kakan som liksom lyfte och fördjupade citrussmaken
Apelsiner äter vi på längden och tvären, framlänges och baklänges. Låt kakan svalna på galler gärna upp-och-ned med formen över sig så håller den sig saftigare
Jag smaksatte med rivet apelsinskal för en mer julig feeling. Istället för att baka dem på tradionellt vis, så bakade jag dem tätt tillsammans i en springform, och vips blir det en enda stor kaka, som man skär i bitar
Vill du ha annan smak på kakan kan du i stället för pressad apelsin öka på mängden grädde - eller ta bara mjölk - och sedan smaksätta med exempelvis mint, kakao, bittermandelarom, citron, pepparkakskryddor, kardemumma eller något annat
Pröva att riva i skalet från en apelsin för att få en fylligare kaka. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna