Apelsinbröd recept

Apelsinbröd

Apelsinbröd

De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt. De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Apelsinbröd är en "kondiskaka", som går lätt att baka själv. Hur goda som helst. 4 ½dl Vetemjöl. 150g Smör
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. Riv mandelmassan och arbeta ihop med äggvita och rivet apelsinskal
Chokladdoppade Apelsinbröd

Chokladdoppade Apelsinbröd

Hacka mandeln grovt. Riv det yttersta skalet från apelsinen. Pressa ur apelsinsaften. Blanda vetemjöl, bakpulver och strösocker i en bunke
Apelsinbröd med surdeg

Apelsinbröd med surdeg

Häll surdegen i en hushållsassistent eller bunke, smula ner jäst och häll över vatten. Tillsätt socker, salt, havregryn, smöret i klickar, apelsinskal, fullkornsvete och vetemjöl special men spara lite vetemjöl till utbakningen
1-årsjubileum!

1-årsjubileum!

I juni firade vi midsommar, Anki hjälpte Freddy lägga in sill och vi bjöd på apelsinbröd till temat "barndomsminne" hos Söta Sakers utmaning

Orange orange

Det yttre av skalet från den andra apelsinen skall vi ta vara på, så invänta nästa recept på apelsinbröd) och skär dom i bitar, lägg i kastrull tillsammans med råsocker och koka på svag värme i ett par minuter

Apelsinbröd

1.  Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter. 2.  Riv mandelmassan och arbeta ihop med äggvita och rivet apelsinskal

Underbart apelsinbröd

Stöt anis och fänkål grovt. Skala apelsinen med en potatisskalare och hacka skalet fint. Blanda alla torra ing

Apelsinbröd i långpanna

Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Blanda ihop ingredienserna till en fin deg. Spara ev lite mjöl till utbakningen

Apelsinbröd

Värm apelsinjuicen till ca 42 grader. Rör i torrjästen så att den löser sig. Blanda ner övriga ingredienser

Apelsinbröd

Värm apelsinsaften och matfettet till 37°C (fingervarmt) och lös upp jästen i blandningen. Tillsätt övriga ingredienser utom det syltade apelsinskalet

Morot och apelsinbröd

Sätt ugnen på 225grader. Värm margarinet i en kastrull och häll på juicesorterna. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i en del av degvätskan

Vegan i Falköping?

Här finns två mjölkfria alternativ, Apelsinbröd och chokladbollar. Etiketterfalköping, vegan. Mja. Till Falköping åker man väl inte riktigt varje dag, skulle jag tro