Apelsinglass utan glassmaskin recept

Kalas-Karins höjdpunkt

Kalas-Karins höjdpunkt

14 dl vispgrädde 2 dl kondenserad mjölk, sötad 5 digestivekex 1 tsk havssalt, eller efter smak 1 apelsinGlass
Min surdegsvört

Min surdegsvört

I dag för ett år sedan, den elfte december 2008, bloggade jag om en alldeles enastående apelsinglass, med finriven mörk choklad
Påskdessert - fyra tips

Påskdessert - fyra tips

en frisk och fräsch apelsinglass, en lika fräsch citronfromage, lena små lavendelpannacottor eller varför inte en key lime pie
Blåbärspaj med citronglass

Blåbärspaj med citronglass

Egenlagad citronglass är för övrigt galet gott, friskt och fräscht, och nästan strået vassare än apelsinglassen som jag brukar göra

3 barnvänliga restauranger i Hoi An, Vietnam

Aramis åt jordgubb- och apelsinglass hos V Cream. Det kan vara svårt att hitta barnvänliga ställen i Hoi An, de flesta är mest stolar på gatan eller finare ställen med vita dukar
Apelsinglass

Apelsinglass

Skölj och tvätta apelsinerna noga. Riv skalet av en apelsin. Pressa alla apelsinerna. Det ska bli cirka 2 dl saft
Apelsinglass

Apelsinglass

Dela apelsinerna i halvor. Pressa saften ur ena halvan och tafruktköttet ur den andra. Skär fruktköttet i små bitar
Frisk apelsinglass

Frisk apelsinglass

Riv skalet av apelsinerna och pressa ut saften från 2/3 av dem (2 sttill 8 portioner). Skär glassen i kuber, låt den tina lite