Lite mer julkänsla och smetanatäcket kan du alltid smaksätta med lite kanel eller glögg. Jag har tidigare bakat en citronkaka med vallmo, detta är version nummer två
Jag hade en påse medkanelchips, små kanelknappar, ni vet precis såna som det finns i choklad. Ni som inte har tillgång till dem kan precis lika gärna köra med choklad
Låt oss starta julsäsongen med denna mjuka saffran- och apelsinkaka. Och så kommer denna ljuvliga tiden på året när kryddor som saffran, nejlika, pommerans och kanel letar sig upp ur skåpens gömmor och gör hela fikaupplevelsen om möjligt ännu lite trevligare
en gjutjärnspanna eller kastrull med tjock botten och en lite lägre kant. Servera kakan varm som efterrätt med lättvispad grädde eller crème fraîche eller kall till en kopp te
vill du använda en marmelad med tjockt skurna apelsinskal (skulle inte tro det), tunt strimlade (hu) eller en barnslig marmelad utan några skal alls (ja tack)
Ta ut låt svalna och servera med en klick kvarg, riven lime och honung. * 1 tsk kanel. Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bskplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, fetta sidorna och botten med olja. Blanda ner nöthacket i en bunke tillsammans med 1 grovriven morot, 2 msk sötning, 1 msk honung, 2 tsk kanel. 1 tsk kanel. 2 tsk kanel
Jag har valt att smaksätta den med apelsin och kanel men man kan naturligvis använda annan citrus, som citron och lime, och andra kryddor, kardemumma, kanske
Pensla med ägg, lägg på socker och kanel. 1 tsk kanel. Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör, socker, potatismjöl, mjöl, bakpulver, skal av 1 apelsin