Apelsinkakor med kanel recept

Apelsinkaka med chokladtopping

Apelsinkaka med chokladtopping

Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och finrivet apelsinskal i en stor skål. Här har jag bakat en variant på sockerkaka med apelsin
Apelsinkaka med smetanatäcke

Apelsinkaka med smetanatäcke

Lite mer julkänsla och smetanatäcket kan du alltid smaksätta med lite kanel eller glögg. Jag har tidigare bakat en citronkaka med vallmo, detta är version nummer två
Kanel Kanel och mer kanelbak

Kanel Kanel och mer kanelbak

Jag hade en påse medkanelchips, små kanelknappar, ni vet precis såna som det finns i choklad. Ni som inte har tillgång till dem kan precis lika gärna köra med choklad
26 dagar kvar & Julfika

26 dagar kvar & Julfika

Låt oss starta julsäsongen med denna mjuka saffran- och apelsinkaka. Och så kommer denna ljuvliga tiden på året när kryddor som saffran, nejlika, pommerans och kanel letar sig upp ur skåpens gömmor och gör hela fikaupplevelsen om möjligt ännu lite trevligare
Apelsinkaka med likörkaramell

Apelsinkaka med likörkaramell

en gjutjärnspanna eller kastrull med tjock botten och en lite lägre kant. Servera kakan varm som efterrätt med lättvispad grädde eller crème fraîche eller kall till en kopp te
Varm apelsinkaka

Varm apelsinkaka

vill du använda en marmelad med tjockt skurna apelsinskal (skulle inte tro det), tunt strimlade (hu) eller en barnslig marmelad utan några skal alls (ja tack)
Apelsinkaka med morotscrunch

Apelsinkaka med morotscrunch

Ta ut låt svalna och servera med en klick kvarg, riven lime och honung. * 1 tsk kanel. Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bskplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, fetta sidorna och botten med olja. Blanda ner nöthacket i en bunke tillsammans med 1 grovriven morot, 2 msk sötning, 1 msk honung, 2 tsk kanel. 1 tsk kanel. 2 tsk kanel
Mandel- och apelsinkaka

Mandel- och apelsinkaka

Jag har valt att smaksätta den med apelsin och kanel men man kan naturligvis använda annan citrus, som citron och lime, och andra kryddor, kardemumma, kanske
3 sorters småkakor

3 sorters småkakor

Apelsinkakor. En tredjedel av degen smaksatte jag med finrivet skal från en apelsin. Kanelkakor. Rulla små bollar och platta till de med handen
Bakverk i september!

Bakverk i september!

Apelsinkakormed choklad. Höstte med citrus och kanel. Den vanligaste varianten är lemon curd fast det här är med apelsinskal istället för citronsaft

Apelsinkakor med kanel

Pensla med ägg, lägg på socker och kanel. 1 tsk kanel. Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör, socker, potatismjöl, mjöl, bakpulver, skal av 1 apelsin

Apelsinkaka med kanel och mandel

Känn med sticka om kakan är färdiggräddad. ½ tsk kanel. Strö på mandelspån blandat medkanel och grädda på nedersta falsen ca 35 minuter

Apelsinkaka med russin

Strö litet hackade nötter blandade med socker och kanel ovanpå kakan om du vill. Kanel. Rör matfett och socker poröst

Emils Apelsinkakor

Dela sedan upp degen i mindre delar, och smaksätt kakorna med dina favoriter, t ex kanel, rivet apelsinskal, sylt, hackad choklad m m